12+ ervaring in de prijzen van zonnepanelen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Een tuinhuis is zeer gewild. Dat was in het verleden enkel bedoeld voor de opslag van tuinspullen maar tegenwoordig worden tuinhuizen steeds vaker gebruikt voor andere doeleinden. Denkt u maar eens aan klussen die u anders in een werkplaats zou uitvoeren. Een tuinhuis is in dat geval een vervanging van een garage bij uw huis. Een andere mogelijkheid is een thuiswerkplek bij uw huis zonder dat u een kamer binnenshuis in gebruik heeft. Wie het tuinhuis voor deze mogelijkheden wil gebruiken doet er verstandig aan om het tuinhuis te voorzien van stroom. Dit stelt u voor een probleem. Ee stroomaansluiting is doorgaans niet standaard aanwezig in een tuinhuis. Het is dan ook om die reden dat zonnepanelen op een tuinhuis een zeer goede investering zijn. We keken voor u naar de kosten van zonnepanelen voor op een tuinhuis. Daarnaast keken we naar zaken waar u op let bij de aanschaf.

Wat zijn de kosten van zonnepanelen op een tuinhuis

We deden bij meerdere leveranciers van zonnepanelen navraag naar de kosten van zonnepanelen wanneer u deze op een tuinhuis wil gaan plaatsen. Men stuurde ons een aantal offertes toe die we samen hebben gevoegd in onderstaande tabel.

Welk materiaal zonnepanelen schaft u aan Wat is het vermogen per zonnepaneel In hoeveel jaar verdient u de investering gemiddeld terug Wat is de prijs per zonnepaneel
Zonnepanelen van de nieuwste generatie polykristallijn silicium Tot 295 Wp 8 tot 9 jaar Gemiddeld 198 euro
Zonnepanelen van monokristallijn silicium Tot 335 Wp 7 tot 8 jaar Gemiddeld 235 euro
Zonnepanelen dubbelzijdig Vanaf 365 Wp 9 tot 10 jaar Vanaf 369 euro

Zaken die de prijs van zonnepanelen bij een tuinhuis bepalen

De prijs van zonnepanelen voor uw tuinhuis wordt bepaald door een aantal factoren. Denkt u onder andere aan de volgende punten. Allereerst is daar het materiaal van de zonnepanelen die u gaat gebruiken. Polykristallijn silicium is het betaalbaarste materiaal wat voor zonnepanelen kan worden gebruikt. Dit materiaal is zo gemaakt dat de silicium deeltjes semi gecontroleerd worden gekoeld na verhitting tot een paneel. Dit proces is meer arbeidsintensief dan bij de oudere generatie silicium maar minder arbeidsintensief dan bij het monokristallijn silicium. Gevolg van dit arbeidsproces is dat naast direct zonlicht ook indirect zonlicht wordt omgezet in stroom. U maakt dus niet alleen energie op een zonnige dag maar ook op een dag met daglicht zonder zon. Bij de nieuwste generatie polykristallijn silicium wordt gemiddeld 25 tot 50 procent van het daglicht omgezet in stroom. Bij monokristallijn silicium is dit anders. Dit materiaal zal namelijk de volledige 100 procent van het daglicht omzetten in energie. Het heeft tot gevolg dat deze panelen een hogere opbrengst hebben, maar daar staat ook een iets hogere prijs tegenover. Een extra punt wat de prijs bepaalt is de techniek die is gebruikt om de zonnepanelen te maken. Traditionele zonnepanelen hebben een metalen drager. Die geeft het paneel de stevigheid die nodig is om het te kunnen verwerken en plaatsen. Een metalen drager heeft echter ook een groot nadeel. De temperatuur onder het zonnepaneel zal namelijk behoorlijk oplopen op een warme dag. Daardoor springt het zonnepaneel in de spaarstand waardoor de opbrengst opeens een terugval krijgt. Dubbelzijdige zonnepanelen zijn wat dat betreft de techniek van de toekomst. Deze panelen hebben geen metalen drager waardoor ze niet oververhit kunnen raken. De panelen worden gemaakt van de nieuwste generatie polykristallijn silicium en monokristallijn silicium. De panelen hebben een vanaf- prijs waarbij uiteraard rekening is gehouden met het goedkoopste materiaal. Daar staat tegenover dat een kostbaarder paneel van dubbelzijdig monokristallijn silicium de hoogste opbrengst zal hebben.

Waar u op let bij zonnepanelen voor uw tuinhuis

Gaat u zonnepanelen aanschaffen voor uw tuinhuis dan is het goed om een aantal zaken goed in uw achterhoofd te houden. Het belangrijkste punt is nog wel het moment waarop u stroom verbruikt in uw tuinhuis. Werkt u enkel overdag in uw tuinhuis wanneer er daglicht aanwezig is, dan zult u doorgaans de energie die u opwekt ook zelf op dat moment gebruiken. Wanneer u echter ook in uw tuinhuis werkt op momenten dat er geen zonlicht is, zoals in de avond of nacht, dan zult u te maken krijgen met een salderingsregeling voor uw zonnepanelen. U neemt namelijk in dat geval gewoon stroom af van uw energiebedrijf die u gebruikt voor uw tuinhuis. De energie die u opwekt overdag wordt terug geleverd aan uw energiebedrijf en daarvoor ontvangt u een vergoeding. U maakt dan tot 2023 nog gebruik van de zogeheten salderingsregeling. Die houdt in dat u per kWh stroom die wordt terug geleverd aan het energiebedrijf een vergoeding ontvangt. Die vergoeding bestaat uit de kale energieprijs die u betaalt per kWh maar daar bovenop komen nog de belastingen die u anders had moeten betalen. Die belasting wordt vergoed vanuit de overheid. Vanaf 2023 gaat de overheid deze regeling afbouwen tot 2031. Men gaat de regeling dan ook anders vormgeven. Vanaf 2023 zult u namelijk de kale energieprijs vergoed krijgen en daar bovenop komt een bedrag per kWh wat flexibel is. Het doel is dat u uw installatie zonnepanelen binnen 7 jaar terugverdient. Om in aanmerking te komen voor deze salderingsregeling en latere vergoedingsregeling moet u dus een installatie zonnepanelen kopen die meer energie oplevert dan dat u zelf verbruikt. Kies dus altijd voor het hoogst haalbare vermogen bij zonnepanelen voor op uw tuinhuis.

De verstandigste investering

Gaat u investeren in zonnepanelen dan is het altijd aan te raden dat u kiest voor het laagste bedrag aan investeringskosten. Dit doet u door eerst op deze button te klikken. U krijgt gelijk een aantal offertes toegestuurd om te vergelijken. Dit kan u een voordeel oplopend tot wel 20 procent opleveren.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Wat is slimmer goedkope of kwaliteit zonnepanelen

Ben je op zoek naar zonnepanelen? Dan is de prijs uiteraard heel

Zonnepanelen plaatsen op uw dak

Het plaatsen van zonnepanelen op uw dak wordt steeds voordeliger. Duurzame energie

Wat zijn de verschillen tussen LG en Panasonic zonnepanelen?

Zonnepanelen kun je wat betreft bedrijven indelen in bepaalde segmenten, het zogenaamde