12+ ervaring in de prijzen van zonnepanelen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Het plaatsen van zonnepanelen brengt veel voordelen met zich mee. Maar 1 van de voordelen die nog minder genoemd wordt is dat zonnepanelen ook de marktwaarde van uw huis verhoogt. 

Klaar voor toekomstige wetgeving

Om toekomstige klimaatdoelen te halen moeten overal aanpassingen gemaakt worden, dus ook aan huizen. Zo moet iedereen van het gas af en woningen moeten beter geïsoleerd worden. Er zouden mogelijk ook eisen gesteld kunnen worden aan stroomgebruik. Als een huis al zonnepanelen heeft, wekt u zelf stroom op, en hoeft u zich daar niet meer zorgen om te maken.

 Lagere maandlasten

Een gemiddeld Nederlands gezin betaalt ongeveer 300 euro per maand aan energiekosten. Maar met zonnepanelen wekt u zelf energie op waardoor u  in de toekomst zult besparen op maandelijkse lasten. Deze kostenbesparing is een factor dat mensen bereid zijn meer geld te bieden op een huis. Zonnepanelen zijn een investering dus als een huis ze al heeft wordt deze prijs meegenomen in de marktwaarde van het huis. 

Beter energielabel

Huizen met een laag energielabel zijn vaak in slechtere staat, niet energiezuinig en hebben relatief meer onderhoud nodig dan huizen met een hoog energielabel. Het toevoegen van zonnepanelen aan uw huis kan er zomaar voor zorgen dat het energielabel 2 treden verhoogt. De grootte van het dak en het aantal zonnepanelen spelen hier een grote rol in. 

Onafhankelijk

Door zonnepanelen te plaatsen bent u energie-zelfvoorzienend en dus onafhankelijk van energieprijzen, niet alleen nu maar ook voor in de toekomst. Deze zekerheid is aantrekkelijk bij het kopen van een huis en drijft dus de prijs omhoog. 

Ook geïnteresseerd in zonnepanelen?

Vraag via onze site gratis offertes aan en kies de specialist die het beste bij u past! Door te vergelijken kun je tot wel 30% besparen op de totale kosten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Laatste nieuws

Vergelijk zonnepanelen

Heeft u interesse in het aanschaffen van zonnepanelen? Verzamel dan van tevoren

Zonnepanelen plaatsen op uw dak

Het plaatsen van zonnepanelen op uw dak wordt steeds voordeliger. Duurzame energie

Valkuilen kosten vergelijking zonnepanelen

Als je zonnepanelen wilt kopen, heb je een belangrijke beslissing genomen. Zonnepanelen