12+ ervaring in de prijzen van zonnepanelen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Dankzij hun langere levensduur en de hogere opbrengstgarantie kiest men steeds vaker voor het aanschaffen van glas-glas zonnepanelen vergeleken met reguliere zonnepaneelsoorten. Maar wat zijn nou de voordelen en de kosten van glas-glas zonnepanelen? Dat leest u allemaal hieronder.

Glas-glas zonnepanelen

Reguliere zonnepaneelsoorten bestaan uit een laag glas, een laag zonnecellen en een kunststoffolie welke allemaal zeer kwetsbaar worden na langdurig bloot te hebben gestaan aan vocht, temperatuurverschillen en mechanische spanningen. Glas-glas zonnepanelen bestaan daar tegenover uit een laag glas, een laag met zonnecellen en nog een laag glas aan de achterzijde in plaats van folie. Hierdoor heeft het paneel minimaal last van de bovengenoemde invloeden en is de degradatie van glas-glas panelen veel lager. Er zijn 2 soorten glas-glas zonnepanelen, namelijk panelen met een aluminium frame en panelen zonder frame. In het overzicht hieronder kunt u zien in hoeverre glas-glas zonnepanelen in werking verschilt met de andere zonnepaneelsoorten.

Soort zonnepaneel Rendement Voordeel
Monokristallijn Zeer hoog Ideaal voor kleine daken
Polykristallijn Goed Geschikt voor grote oppervlakten
Dunne film Laag Goed voor objecten vanwege de buigzaamheid
Glas-glas Zeer hoog Langste levensduur

Factoren die de prijs beïnvloeden

De prijs van glas-glas zonnepanelen ligt gemiddeld gezien 20 tot 50% hoger dan bij reguliere zonnepanelen. Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op de uiteindelijke prijs die u gaat betalen voor uw glas-glas zonnepanelen. Zo kunt u denken aan:

 • Het merk: Hoe exclusiever het merk, des te duurder de prijs van de zonnepanelen.
 • Het aantal panelen: Plaatst u meer panelen op uw dak, dan betaalt u logischerwijs ook meer.
 • De installateur: Huur een gecertificeerde installateur in voor de installatie zodat u zeker weet dat de panelen correct zijn geplaatst. Een vakkundig installateur rekent gemiddeld gezien meer.
 • De omvormer: Hou er rekening mee dat omvormers een veel kortere levensduur hebben vergeleken met zonnepanelen waardoor u dus meerdere omvormers moet gaan aanschaffen.

Voor- en nadelen van glas-glas zonnepanelen

Aan glas-glas zonnepanelen zitten er een aantal voordelen verbonden waar u rekening mee kunt houden, namelijk:

 • Vergeleken met andere soorten zonenpanelen bent u gegarandeerd van gemiddeld 5% meeropbrengst per jaar.
 • Hoge garantie: U krijgt minstens 30 jaar garantie op glas-glas zonnepanelen.
 • Lange levensduur en onderhoudsarm.
 • Hoog vermogen, hoger dan de andere zonnepaneelsoorten op de markt.
 • De prijs van glas-glas zonnepanelen zal steeds meer dalen omdat deze panelen het meest gebruikt zullen worden in de toekomst.
 • Weersresistent: Glas-glas zonnepanelen oxideren niet makkelijk en zijn goed bestemd tegen hagel. Tevens zijn ze brandveilig.
 • Glas-glas zonnepanelen zijn getest en als beste beoordeeld door de Consumentenbond.

Net zoals bij elke duurzame maatregel zijn er ook nadelen verbonden aan glas-glas zonnepanelen. Zo zijn deze panelen nog aanzienlijk duur vergeleken met de traditionele zonnepanelen. Dit omdat glas-glas zonnepanelen lastig te produceren zijn vanwege de moeilijkheidsgraad. Verder zijn glas-glas zonnepanelen zwaar wat dus de installatie arbeidsintensiever maakt en u goed op dient te letten op de plaatsing vanwege het zware gewicht. Tenslotte zijn glas-glas zonnepanelen glimmend omdat hier geen anti-reflectie structuur op de panelen zit.

Is er steun voor glas-glas zonnepanelen?

Ook na het aanschaffen van glas-glas zonepanelen kunt u de SDE+ subsidie aanvragen om zo een gedeelte van uw aanschafkosten terug te kunnen vorderen. De overheid heeft deze subsidie ingeschakeld om zo inwoners te stimuleren om te investeren in het verduurzamen van hun woning, bijvoorbeeld door middel van zonnepanelen. Om voor de SDE+ subsidie in aanmerking te komen dient uw systeem wel aan bepaalde voorwaarden te voldoen. Verder verschaffen de lokale gemeentes ook verschillende hulpmiddelen. Zo kunt u aanspraak maken op een Duurzaamheidslening, een Energiebesparende lening of een Groene Hypotheek. Verder kunt u gratis met al uw vragen over het treffen van duurzame maatregelen terecht bij een onafhankelijke energiecoach bij het Energieloket.

Opbrengst

Bij glas-glas zonnepanelen kunt u uitgaan dat u na 30 jaar nog van kunt genieten van een opbrengst van zeker 87% totdat uw panelen vervangen moeten worden. Bij reguliere zonnepanelen geldt een levensduur van 25 jaar en een rendement van maar 80%. Dit houdt dus in dat glas-glas zonnepanelen zeker 25% meer opleveren vergeleken met andere zonnepaneelsoorten.

Glas-glas zonnepanelen prijzen

De prijzen per glas-glas zonnepaneel verschillen per soort. Hierbij treffen we de onderscheiding tussen glas-glas zonnepanelen met en zonder frame in combinatie met de gemiddelde aanschafkosten inclusief btw en installatie. U betaalt gemiddeld 30 tot 50% meer voor glas-glas panelen zonder frame.

Soort glas-glas zonnepaneel Kosten
Met frame €850 per paneel
Zonder frame €900 – €1.050 per paneel

Kostenplaatje

Zoals de tabel hierboven al aangeeft kunnen de kosten voor het aanschaffen van glas-glas zonnepanelen flink oplopen naarmate u er meer van nodig heeft. Voor een gemiddeld huishouden van 2 personen zijn al minstens 12 glas-glas panelen nodig om het maximale rendement te kunnen behalen, waarbij u al gauw duizenden euro’s kwijt bent. Voordeel is wel dat u dankzij de grotere jaarlijkse besparingen de panelen veel sneller terug zijn verdiend en u hierna geniet van alle besparingen. Hieronder treft u een overzicht waarbij u na kunt gaan wat uw totale investeringskosten zijn per aantal zonnepanelen:

Aantal panelen Opbrengst Kosten
8 2.280 Wp €6.800
10 2.850 Wp €8.500
12 3.420 Wp €10.200
16 4.560 Wp €13.600
18 5.130 Wp €15.300
24 6.840 Wp €20.400
32 9.210 Wp €27.200

Zonnepanelen glas-glas kosten vergelijken

Glas-glas zonnepanelen zijn de grootste doorbraak in de zonnepanelenmarkt van de afgelopen paar jaar. Bent u inmiddels overtuigd van zonnepanelen en bent u nu dus op zoek naar de beste glas-glas zonnepanelen specialist? Vraag dan uw vrijblijvende offerte aan zodat we voor u een vergelijking maken van de betrouwbaarste specialisten uit uw omgeving. Neem gauw contact op.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Goedkope zonnepanelen dankzij nanotechnologie

Zonnepanelen zullen steeds goedkoper en efficiënter worden dankzij nanotechnologie. Afgelopen week gaf

Kosten vergelijking van goedkoop vs duur

Wat denk je van de prijzen van zonnepanelen? Afgezien van het milieu,

Hoe ziet een zonnepanelen offerte eruit?

Let op: de laagste prijs voor zonnepanelen is lang niet altijd de