12+ ervaring in de prijzen van zonnepanelen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wat denk je van de prijzen van zonnepanelen? Afgezien van het milieu, ga je er bij de investering vanuit dat je je inleg binnen een aanzienlijke periode terugkrijgt. D kosten voor de aankoop en installatie van zonnepanelen zijn eenmalige kosten en daarna worden er bijna geen onderhoudskosten gemaakt. Zodra het zonnepaneel systeem werkt, is het in vol bedrijf om jouw investering terug te verdienen. Zonnepanelen zijn erg duur, maar om ook geld te besparen bij de aankoop, moet je meer doen dan alleen kijken naar de kosten van het kopen.

Daarom is het niet altijd het meest belangrijk om te kijken naar wat de zonnepanelen precies kosten bij aanschaf maar vooral om de voordelen die de verschillende panelen later opleveren. Daarom wordt er altijd gekeken naar de terugverdientijd van de zonnepanelen, de tijd die nodig is om de investering terug te verdienen. Dit hangt af van veel verschillende factoren, zoals het aantal uren zon waarin u woont, het aantal zonnepanelen dat je hebt gekocht, de efficiëntie, de aankoopprijs, de mogelijkheid om het zelf te installeren of uit te laten voeren, de mogelijkheid van een subsidie of BTW en een terugbetaling door het aanleveren van stroom aan een energie bedrijf.

Merk Wattpiek
Sharp 0,90
Yingli 0,90
Conergy 0,88
Goedkoop merk 0,78

Echter, als je nog steeds geïnteresseerd bent in de prijzen voor zonnepanelen, moet je eigenlijk kijken naar de prijs per watt piek. Dan is het makkelijker om zonnepanelen te vergelijken. De maximumprijs per watt piek ligt momenteel rond de tachtig cent per watt inclusief BTW. De kosten van een zonnepaneel met een vermogen van 280 watt liggen dus rond de 225 euro. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat je voor een merk zonnepaneel van bijvoorbeeld LG, Yingli, Panasonic of Sharp meer betaald dan voor een onbekend merk.

Prijzen Zonnepanelen en installateurs

Na het onderzoeken van alle factoren, kunnen de meeste zonnepaneel installateurs je precies laten weten hoe lang het duurt voordat je de zonnepanelen terug verdiend hebt. Zonnepanelen verdienen geld vanaf het moment dat ze op je dak liggen want zonne-energie is zoals bekend gratis.

Als je jezelf eerst goed wilt informeren voordat je met een installateur gaat werken, zijn er veel rekentools op het internet beschikbaar. Gebruik deze opties om zowel de terugverdientijd als de andere gegevens te berekenen die nodig zijn om een goed beeld te krijgen van de juiste keuze. Weet in ieder geval dat je naast het opwekken van je eigen energie ook heel milieubewust en duurzaam bezig bent. Iedereen die zonnepanelen heeft draagt bij aan een beter en schoner milieu!

Als je kijkt naar de prijzen voor zonnepanelen, zijn er zonnepanelen in vele vormen en maten, als de prijs varieert. Ten eerste is het gemaakt van verschillende materialen, met verschillende mogelijkheden en met verschillend vermogen. Daarnaast wordt een onderscheid gemaakt tussen zonnepanelen die op het dak worden geplaatst, aan de muur zijn gemonteerd of zelfs zonnepanelen die op rollen worden geleverd. Hier zullen de komende jaren alleen nog maar meer opties bij komen.

Vraagprijzen en aanbiedingen van zonnepanelen

Het adagium “goedkoop is duurkoop” geldt zeker ook voor de aankoop van zonnepanelen. Het is ook niet nodig om de duurste te kopen, maar het betekent niet noodzakelijkerwijs dat je de laagste prijs moet kiezen. Je moet vooral goed letten op factoren zoals levensduur en verwachte prestaties. Relatief kosteneffectieve zonnepanelen kunnen echter ook een aantrekkelijke optie zijn, omdat de levensduur meer dan vijftien jaar is. Dit is een periode waarin de investering zichzelf absoluut heeft terugbetaald. Controleer ook altijd van tevoren of het merk of type wat je wilt kiezen geschikt is voor een subsidie of andere tegemoetkoming voor zonnepanelen.

Zonnepanelen voor iedereen geschikt?

Bij het zoeken naar de goedkoopste zonnepanelen, is het raadzaam om meerdere offertes aan te vragen, zodat je niet te veel hoeft te betalen voor het type en merk van de zonnepanelen. Over het algemeen is de prijs van zonnepanelen steeds lager. Deze lage aanschafkosten zorgen ervoor dat steeds meer mensen zonnepanelen kopen, wat het voor iedereen een interessante investering maakt. Je moet natuurlijk altijd zelf controleren of dit op jouw situatie en huis van toepassing is.

Zonnepanelen zijn niet voor elke woning geschikt. Het hangt vooral af van het dak en de staat van het dak. Eventuele schaduw op de te bedekken oppervlakten kan ook roet in het eten gooien. Dus laat je vooral goed adviseren voordat je tot een te snelle aankoop overgaat.

Ben je benieuwd naar de voordelen die zonnepanelen voor jouw huishouden kunnen realiseren? Of ben je benieuwd naar de beste aanbiedingen van zonnepanelen die er op dit moment voor jou beschikbaar zijn? Of wil je gewoon eens even goed van gedachten wisselen met een expert op het gebied van zonnepanelen en duurzame energie opwekking? Aarzel dan niet en vraag een gratis offerte aan of neem contact op met een adviseur!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Laatste nieuws

Vergelijk zonnepanelen

Heeft u interesse in het aanschaffen van zonnepanelen? Verzamel dan van tevoren

Zonnepanelen 2023, laagste prijs sinds 2020!

De prijzen van zonnepanelen zijn tijdens de corona periode enorm gestegen door

7x: Waarom je zonnepanelen nu moet kopen

Steeds meer Nederlandse huishoudens schaffen tegenwoordig zonnepanelen aan om te voorzien in