12+ ervaring in de prijzen van zonnepanelen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Sinds de introductie van het energielabel wordt het nog belangrijker om een duurzame woning te hebben. Zeker als u ooit eens van plan bent om te verhuizen. Is investeren in zonnepanelen verstandig om te doen? Ook als u niet zeker weet of u de zonnepanelen wel kunt “terugverdienen”?
Wist u dat een woning met zonnepanelen op het dak aantrekkelijker is voor kopers. Wist u dat hierdoor uw huis sneller wordt verkocht en dat de waarde van uw woning stijgt? Investeren in zonnepanelen heeft veel voordelen.

Uw woning wordt meer waard door te investeren in zonnepanelen

De Technische Universiteit van Eindhoven en Natuur en Milieu hebben onderzoek gedaan naar de invloed van zonnepanelen op het dak van een woning en de verkoopprijs. Van de ondervraagde consumenten wilde maar liefst 78% tot €7000 meer betalen voor een woning met zonnepanelen.
Bijna de helft van de consumenten (44%) koopt liever een woning waar al zonnepanelen op het dak liggen. Dit komt natuurlijk ook omdat zonnepanelen zorgen voor lagere woonlasten. Dit zijn de opmerkelijke uitkomsten van het landelijk onderzoek van Motivaction wat in opdracht van Natuur & Milieu is uitgevoerd.

Een woning met zonnepanelen wordt sneller verkocht

Volgens Thomas Wissink (TU Eindhoven) zijn de uitkomsten van dit onderzoek interessant voor woning eigenaren die nog twijfelen of ze wel willen investeren in zonnepanelen. Want deze mensen weten niet of ze nog wel zo lang blijven wonen in hun huidige woning, voordat hun investering in zonnepanelen is terugverdiend.
Omdat zonnepanelen een positieve invloed hebben op de verkoop van een woning, zou een investering in zonnepanelen ook een slimme zet kunnen zijn voor woningen die al langer te koop staan.

Bent u dus van plan om in de toekomst te verhuizen dan is het wellicht aantrekkelijk om toch te investeren in zonnepanelen voor uw woning. Ook al blijft u er korter wonen dan de terugverdientijd van de zonnepanelen.

Voordelen van investeren in zonnepanelen

Zonnepanelen op het dak van uw woning hebben in ieder geval de volgende voordelen:

  • U profiteert natuurlijk direct van een lagere energie rekening.
  • Uw woning wordt meer waard.
  • Het energielabel van uw woning verbetert.
  • Uw woning wordt bovendien sneller verkocht als u ooit besluit om te verhuizen

Naast de voordelen van zonnepanelen die hierboven genoemd worden, maakt u ook nog eens tot 6,5% rendement op het investeringsbedrag voor zonnepanelen. Vergelijk dat maar eens met hetzelfde bedrag op een spaarrekening laten staan.

Investeren in zonnepanelen verdient zich dus dubbel en dwars terug

Wilt u weten wat het kost om zonnepanelen op uw dak te plaatsen? Vraag dan hier geheel vrijblijvend en gratis tot 4 offertes aan bij installateurs uit uw eigen regio. Het kost slechts een paar minuten van uw tijd en u krijgt gratis advies en kunt veel geld besparen.


Laatste nieuws

Valkuilen kosten vergelijking zonnepanelen

Als je zonnepanelen wilt kopen, heb je een belangrijke beslissing genomen. Zonnepanelen

Rendement zonnepanelen

Zonnepanelen zijn enorm in opkomst en worden steeds populairder omdat de prijzen

Hoe ziet een zonnepanelen offerte eruit?

Let op: de laagste prijs voor zonnepanelen is lang niet altijd de