12+ ervaring in de prijzen van zonnepanelen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Als men in Nederland zonnepanelen aanschaft, kiest men eerder voor een Duitse specialist in plaats van een Chinese specialist. Vaak wordt er getwijfeld aan de kwaliteit van Chinese zonnepanelen, maar u dient bij het bepalen van goede zonnepanelen niet alleen naar het productieland te kijken maar naar verschillende andere factoren die een belangrijke rol spelen bij het bepalen van kwaliteit van een zonnepanelensysteem. Maar wat is nou het verschil tussen Duitse en Chinese zonnepanelen?

Duitse panelen

Duitse panelen staan over het algemeen bekend om duurzaamheid waarbij de meeste panelen van uitstekende kwaliteit zijn geproduceerd en een optimaal rendement beloven te leveren. Hierbij is wel belangrijk te weten dat de Duitse fabrikanten de panelen dan wel zelf ontwerpen, maar het uiteindelijke productieproces van de panelen gebeurt in een fabriek in China. Hierdoor kunt u rekenen op hoog kwaliteit maar wel een lage prijs. Daarnaast zijn de garantievoorwaarden bij het aanschaffen van Duitse zonnepanelen in de meeste gevallen ideaal, wat het vertrouwen in de Duitse zonnepaneelbedrijven vergroot. Mocht er wat verkeerd gaan voordat de garantieperiode voorbij is, dan kunt u rekenen op een snellere service vanwege de korte afstand tot Nederland en waarvan de taal wat makkelijker te begrijpen is. Bekende Duitse zonnepanelenmerken op de markt zijn: AEG, Aleo zonnepanelen, Q-cells, Heckert Solar

Chinese panelen

Chinese zonnepanelen staan bekend als kwalitatief minder goede panelen, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. In enkele gevallen kan dit wel kloppen, maar er zijn voldoende bekende grote bedrijven die duurzame hoge kwaliteitszonnepanelen aanbieden. Bewijs van kwaliteit kunt u niet enkel op land van herkomst baseren. De grote Chinese zonnepanelenfabrikanten kunnen middels hun grote geoptimaliseerde technologieën de zonnepanelen veel goedkoper produceren. Er zijn verschillende bekende Chinese zonnepanelen specialisten beschikbaar welke te vertrouwen zijn. Belangrijk is om te kiezen voor een Chinees bedrijf die al jaren bestaat en waarvan er verwacht wordt dat deze in de toekomst nog lang verder zal functioneren. Bekende Chinese zonnepanelenmerken op de markt zijn: JA Solar, Risen Energy, Hanwha Solar en Yingli.

Garantie van Chinese zonnepanelen

Garanties op zonnepanelen blijft geldig zolang het bedrijf nog bestaat. Daarom is het van groot belang om een bedrijf te kiezen waarvan de continuïteit van zaken gegarandeerd is. De meeste Chinese zonnepanelen specialisten leveren de panelen met 25 jaar garantie. Mocht het überhaupt gebeuren dat uw panelen na een aantal jaar niet defect is of aan vervanging toe is en u beroep wilt doen op uw garantie, dan kunt u te maken krijgen met de taalbarrière of de lange afstand. Het is aan te raden om een bedrijf te selecteren waarvan de garantieregeling duidelijk is omschreven en waarvan het contact uitstekend verloopt.

Garantie van Duitse zonnepanelen

Vaak wordt er bij het kopen van Duitse zonnepanelen verschillende garanties gegeven. Zo krijgt u op de zonnepanelen fabrieksgarantie van 10 tot 12 jaar, vermogensgarantie van 25 jaar op 85 procent van het vermogen. In enkele gevallen wordt ook een vermogensgarantie van 15 jaar op 90% gegeven. De garantieregelingen kunnen verschillen per Duitse zonnepanelen specialist. Net als bij Chinese panelen is het ook hier belangrijk om na te gaan of het bedrijf toekomstplannen heeft waarbij u dus verzekerd bent van een optimale garantiedekking.

Duitse en Chinese verschil

Alhoewel de meeste Chinese zonnepanelen scherp geprijsd zijn en een redelijk rendement opleveren, staan de Duitse zonnepanelen voornamelijk bekend om duurzaamheid en hoog kwaliteit. Wenst u een duurzaam zonnepanelensysteem aan te schaffen waar u jarenlang van kunt profiteren totdat deze aan vervanging toe is? Dan worden de Duitse zonnepanelen aangeraden. Hoe beter de kwaliteit van de panelen, des te hoger uw rendement. Om eerlijk te vergelijken dient u wel na te gaan of er rekening is gehouden met de hellingsgraad van de zonnepanelen op uw dak, de schaduwval, mogelijke objecten, een goede bekabeling of het selecteren van een geschikte omvormer voor het zonnepanelensysteem. Daarnaast speelt de lage prijs een grote rol. Chinese panelen zijn goedkoper, maar dat komt vanwege de lage kostprijs van de productiematerialen, de lage arbeidskosten en het goedkope geautomatiseerde productieproces. De prijs dient dus niet de enige criteria te zijn bij uw beslissing van het aanschaffen van zonnepanelen. Tenslotte is de bereikbaarheid van de service ook belangrijk. Hoe makkelijk het persoonlijk contact verloopt, des te beter het bedrijf. Daarnaast is de taal makkelijker te verstaan vergeleken met Chinees.

Goede panelen herkennen

Kwaliteit van zonnepanelen kan je bewijzen door te kijken naar de details tijdens het productieproces. Zo dient u te kijken naar de eigenschappen van de zonnecellen, welke van groot belang kan zijn als het degradatie betreft. Daarnaast dient de afwerking van de panelen weersbestendig te zijn. Deze moeten goed kunnen tegen regen, wind, sneeuw en zon. Verder dient u na te gaan of de zonnepanelen over de juiste vuilafstotende coating bevat. Dankzij deze coating hoeft u uw zonnepanelen amper te onderhouden omdat de panelen beschermd zijn. Tenslotte is het vermogen per paneel zeer belangrijk als u wilt profiteren van flinke jaarlijkse besparingen en dient u ook te kijken naar de kwaliteit van de omvormer en andere bijbehorende onderdelen van het zonnepanelensysteem.

Zonnepanelen specialisten vergelijken

De beste zonnepanelen bestaan niet, maar elk bedrijf probeert zichzelf op verschillende manieren te onderscheiden. Men denkt vaak dat Chinese panelen kwalitatief minderwaardig zijn, maar het land van productie is geen garantie van kwaliteit. Bent u benieuwd welke optie zonnepanelen het best is voor uw persoonlijke situatie? Neem dan contact op voor uw vrijblijvende offerte.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De energierekening blijft maar stijgen en veel woningeigenaren willen door het plaatsen

7x: Waarom je zonnepanelen nu moet kopen

Steeds meer Nederlandse huishoudens schaffen tegenwoordig zonnepanelen aan om te voorzien in

Kosten vergelijking van goedkoop vs duur

Wat denk je van de prijzen van zonnepanelen? Afgezien van het milieu,