12+ ervaring in de prijzen van zonnepanelen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

De prijzen van zonnepanelen zijn tijdens de corona periode enorm gestegen door de grote vraag ernaar. Goed nieuws voor degene die nog geen zonnepanelen hebben aangeschaft, dit is het moment!

Hoe kan de prijs weer gedaald zijn?

De prijs van zonnepanelen is gedaald door een aantal factoren. In de corona periode waren veel woningeigenaren druk bezig met het verduurzamen van hun woning waardoor er enorm veel vraag was naar zonnepanelen, veel installateurs zaten overvol gepland. Doordat de vraag naar zonnepanelen zó groot was, hebben veel installateurs een hoop zonnepanelen ingekocht. Echter is de vraag naar zonnepanelen nu weer zodanig afgenomen dat de installateurs met een overschot aan panelen zitten waardoor de prijs enorm is gezakt.

Te groot aanbod

Er zijn momenteel zoveel aanbieders dat je niet meer weet waar je moet kijken. Al deze aanbieders willen natuurlijk wél hun zonnepanelen verkopen. Doordat er zoveel aanbieders zijn is er een grote concurrentiestrijd begonnen. Hierdoor zakt de prijs van de panelen, wat natuurlijk weer een voordeel is voor jou als consument.

Een grondstoffentekort?

In de corona periode was er sprake van een tekort aan grondstoffen. Hierdoor konden veel aanbieders niet voldoen aan de vraag van de consumenten. Momenteel zijn de prijzen van sommige grondstoffen voor zonnepanelen zo ver gedaald dat producten soms hun deuren moeten sluiten omdat het niet meer winstgevend is. Door de lage inkoopkosten van bijvoorbeeld silicium (een grondstof voor zonnepanelen) daalt de prijs van de panelen ook weer significant. 

De consument wacht af

De wachttijden voor de aanschaf van zonnepanelen waren de afgelopen jaren zo lang dat menig woningeigenaar hier aan is gewend. Hierdoor willen de woningeigenaren vaak langer wachten voordat zij daadwerkelijk een aankoop doen. Dit is ten nadele van de verkoper, die daardoor extra lang moet wachten op de installatiedatum. Wil jij wél snel zonnepanelen geplaatst hebben? Dan zal je de vakspecialist hier erg blij mee maken!

Btw-percentage op 0%

Het btw-percentage op de aankoop van zonnepanelen staat momenteel op 0%. Dit betekent dat je 21% bespaard op het aanschaffen van zonnepanelen. Naast dat de prijzen al erg laag zijn door de huidige omstandigheden, bespaar je dus ook nog eens gemiddeld €1.000 door het afgeschafte btw-percentage. Wees er echter snel bij want het is niet bekend tot wanneer deze regeling beschikbaar is.

Bespaar door te vergelijken

Vergelijken is een belangrijk onderdeel om te besparen. Door een goede vergelijking te maken kun je tot wel 30% besparen op de totale kosten. Via onze offerteservice kun je gemakkelijk, gratis én vrijblijvend meerdere offertes vergelijken van vakspecialisten bij jou uit de buurt. Want vergelijken is altijd goed!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Laatste nieuws

Kosten vergelijking van goedkoop vs duur

Wat denk je van de prijzen van zonnepanelen? Afgezien van het milieu,

Zonnepanelen plaatsen op uw dak

Het plaatsen van zonnepanelen op uw dak wordt steeds voordeliger. Duurzame energie

Coronavirus veroorzaakt tekort aan zonnepanelen

Coronavirus veroorzaakt tekort aan zonnepanelen Zal u niet verbazen dat de Coronacrisis