12+ ervaring in de prijzen van zonnepanelen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Als u wilt gaan investeren in zonnepanelen komt u al snel tot de conclusie dat er een hoop te kiezen valt. Aan die keuzes hangen ook verschillende prijskaartjes. Het is goed om eerst te kijken naar de diverse types zonnepanelen en hun eigenschappen voor u tot investering overgaat. We hebben ze voor u toegelicht. We keken naar de voor- en nadelen van ieder type.

De prijs van de diverse types zonnepanelen

We vroegen bij meerdere leveranciers van zonnepanelen de vanaf- prijzen op. We ontvingen de onderstaande prijsopgaven.

Welk type zonnepaneel schaft u aan Wat is het vermogen van dit paneel Wat is de tijd waarin u de investering terug verdient Wat is de vanaf- prijs
Zonnepanelen van polykristallijn silicium oude generatie Tot 250 Wp 8 tot 9 jaar 176 euro
Zonnepanelen van polykristallijn silicium nieuwe generatie Tot 295 Wp 8 tot 9 jaar 195 euro
Zonnepanelen van monokristallijn silicium Tot 335 Wp 7 tot 8 jaar 240 euro
Zonnepanelen dubbelwandig Vanaf 365 Wp 9 tot 10 jaar 369 euro

Zonnepanelen blauw gewolkt

Dit is de goedkoopste vorm van zonnepanelen die er momenteel op de markt te koop is. Het gaat om zonnepanelen die gemaakt zijn van polykristallijn silicium van de oude generatie. Dit materiaal is in staat om direct zonlicht om te zetten in energie. Het gaat dan alleen om zonlicht en niet om gefilterd daglicht. Deze panelen hebben een relatief lage opbrengst aangezien ze niet de hele dag door stroom zullen opwekken. De prijs is goedkoop doordat de procedure om de panelen te maken goedkoop is. Er wordt gebruik gemaakt van silicium wat ongecontroleerd koelt wanneer het verhit en geperst is tot panelen. Dit materiaal is een investering die geschikt is voor mensen die een beperkte hoeveelheid energie nodig hebben voor bijvoorbeeld een schuurtje terwijl ze er zo min mogelijk voor willen neertellen.

Zonnepanelen donkerblauw of donkergroen

Dit zijn de panelen die gemaakt zijn van polykristallijn silicium wat semi gecontroleerd is gekoeld na het verhitten. De zonnepanelen met dit uiterlijk zijn in staat om energie op te wekken vanuit rechtstreeks zonlicht maar daarnaast maken ze ook energie vanuit gefilterd daglicht. Er wordt gemiddeld 25 tot 50 procent van het daglicht gebruikt om energie uit op te wekken. Dat komt doordat er een minimum aan naden zit tussen de diverse deeltjes silicium. Er is sprake van een redelijk constante hoeveelheid UV stralen die wordt omgezet in energie. Het is niet geheel sluitend en dat zorgt ervoor dat de panelen een energie opbrengst hebben die hoger ligt dan die van de oude generatie polykristallijn panelen maar onder die van monokristallijn panelen ligt. Het materiaal is een goede investering voor diegenen die meer energie nodig hebben voor hun huis maar die er niet een al te hoge investering voor willen doen.

Zonnepanelen zwart

Dit is de generatie zonnepanelen die gemaakt is van monokristallijn silicium. Het gaat hier om silicium wat onder hoge temperaturen wordt verhit en wat vervolgens volledig gecontroleerd koelt tot panelen. Daardoor ontstaat een naadloos geheel in het zonnepaneel. Er ontstaat een zwart geheel waar geen kleurverloop in zit. Deze panelen zijn de op een na beste investering voor wie een rendement wil hebben wat hoger ligt dan het energieverbruik wat men heeft. Er wordt namelijk energie opgewekt uit het zonlicht maar daarnaast wordt er ook energie opgewekt uit het gefilterde daglicht. De volle 100 procent van het daglicht wordt gebruikt om energie op te wekken. Daarnaast wordt de volle 100 procent van het zonlicht gebruikt voor het opwekken van stroom. Dit systeem heeft het een na hoogste rendement, maar er kleeft een nadeel aan deze panelen. Dit nadeel wordt opgelost bij de nieuwste generatie zonnepanelen.

Zonnepanelen zonder metalen drager

De nieuwste generatie zonnepanelen heeft geen metalen drager. Het gaat hier om panelen die dubbelwandig werken. Deze panelen worden gemaakt van de nieuwste generatie polykristallijn silicium of monokristallijn silicium. Deze panelen zijn de oplossing voor het bekendste probleem bij de eerdere versies. De oudere zonnepanelen zijn namelijk allemaal gemaakt op een metalen drager. Dat is bedoeld om de zonnepanelen voldoende stevigheid te geven. Het nadeel van dit systeem is dat er op warme dagen een te hoge temperatuur ontstaat onder het silicium. Doordat het metaal deze warmte reflecteert zullen de zonnepanelen oververhit raken. De zonnepanelen zullen op dat moment in een soort spaarstand springen waardoor ze geen energie meer kunnen opwekken. Op echt warme zomerse dagen hebben de oudere panelen dus een tegenvallend rendement. De nieuwste generatie zonnepanelen rekent af met dit probleem. Het paneel is in dat geval namelijk dubbelwandig, wat tot gevolg heeft dat er geen oververhitting kan ontstaan aan de onderkant van het paneel. De opbrengst zal daardoor onder alle omstandigheden hoger zijn omdat er geen verlies is. Deze panelen hebben een vanaf- prijs in het schema. Dat komt doordat er gebruik wordt gemaakt van polykristallijn en monokristallijn materiaal.

Betaal niet teveel

Teveel betalen voor zonnepanelen is nooit aan te raden. Om die reden is het dan ook verstandig om eerst offertes op te vragen voor u tot de investering in zonnepanelen overgaat. Dat doet u met onderstaande button. U ontvangt meerdere prijsopgaven om uit te kiezen. Zo begint u al met besparen nog voor u tot investering overgaat.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Zonnepanelen in wegdek

Het wegdek waar u over rijdt is voorzien van zonnecellen en led

Zonnepanelen 2023, laagste prijs sinds 2020!

De prijzen van zonnepanelen zijn tijdens de corona periode enorm gestegen door

Terugverdientijd zonnepanelen

Als u bereid bent om te investeren in zonnepanelen dan vragen mensen