12+ ervaring in de prijzen van zonnepanelen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Let op: de laagste prijs voor zonnepanelen is lang niet altijd de beste deal! Offertes en prijzen voor zonnepanelen beoordelen kan erg moeilijk zijn. Ontdek het grote verschil tussen de gepresenteerde prijzen en wat er ontbreekt in de beste deal. Kortom: laten we een aantal offertes van zonnepanelen bekijken. Zo leer je meteen wat de verschillende prijzen voor zonnepanelen nou eigenlijk betekenen en wat je de leverancier altijd moet vragen!

Maar waar moet je nou precies naar vragen en waar moet je op letten? Helaas worden zonnepanelen vaak niet naar wens geplaatst en zijn er betere prijzen en zonnepanelen verkrijgbaar dan die je worden aangeboden.

Hoe zit het met subsidie?

Helaas is er bijna geen subsidie meer voor zonnepanelen. De prijzen zijn zo gedaald dat dit volgens de regering niet meer nodig is. Voor een gemiddeld huishouden zijn ze binnen een acceptabele periode rendabel en dat heeft ervoor gezorgd dat de subsidiepot waarschijnlijk niet zal terugkeren. Als bedrijf zijn de voordelen voor zonnepanelen nog groter, omdat je als bedrijf gebruik kunt maken van een aantal duurzame aftrekposten. Er zijn bijvoorbeeld milieu-investeringsaftrek (MIA), energie-investeringsaftrek (MIA) en willekeurige afschrijving voor milieu-investeringen (Vamil). Dit betekent dat het in sommige gevallen mogelijk is gemaakt om sneller af te schrijven op zonnepanelen die zijn goedgekeurd door de TÜV.

Wat kan ik uitgeven?

Voordat je een offerte voor zonnepanelen vraagt, is het belangrijk om precies te bepalen wat mensen willen kopen. Eerst moet worden gekeken naar het type zonnepanelen, vervolgens naar beschikbare ruimte, installatie, onderhoud en garantie. Alleen wanneer alles in detail is bepaald, kunnen verschillende leveranciers worden gecontacteerd voor een offerte. Op deze manier kun je een prijs krijgen waarvoor je de panelen ook echt wilt en zijn alle aanbiedingen goed vergelijkbaar. Als de verstrekte informatie niet duidelijk genoeg is, verstrekt de leverancier een offerte met te veel of te weinig en is er nog steeds geen beeld van de prijs van zonnepanelen.

Wat past bij mijn dak?

Afhankelijk van het dak, locatie en oriëntatie kunnen verschillende panelen betere prestaties produceren dan een ander type zonnepaneel. Daarom is het essentieel om goed geïnformeerd te zijn en het meest geschikte type voor jouw type dak te kiezen. De verankering moet ook worden aangepast. Het is vooral belangrijk om hier aan te geven of het dak bedekt is met leisteen, pannen, hout of andere materialen. Als zonnepanelen niet op het dak kunnen worden geïnstalleerd, heeft het weinig zin om ze te kopen. Als je niet zeker weet welk type je moet kiezen, kun je dit opgeven bij de offerte aanvraag.

Bruikbare ruimte

Een ander belangrijk element is het bestaande dakoppervlak. Je kunt helaas niet het hele dak volzetten met panelen en het zou natuurlijk niet verstandig zijn om meer panelen te kopen dan je kunt plaatsen. Daarom is het belangrijk om een goed beeld te hebben van de beschikbare ruimte op het dak. Gewoonlijk is slechts één kant van het dak geschikt voor het installeren van zonnepanelen, omdat de andere kant zeer weinig elektriciteit zal produceren. Aan de andere kant is het niet mogelijk om zonnepanelen in dakdelen met open haarden of dakramen te plaatsen.

Installeren

Met betrekking tot de installatie zijn er twee opties. Je laat het uitvoeren door de aanbieder of je doet het zelf. Het is belangrijk om dit aan het offerteaanvraag toe te voegen, omdat dit de prijs beïnvloedt. Meestal is het ook verstandig om te vragen of de installateur de installatiekosten afzonderlijk kan opgeven. Hetzelfde geldt bovendien voor een langere garantieperiode of het meenemen van onderhoud.

Zonnepaneel keurmerk

Besteed aandacht aan een kwaliteitsmerk of -organisatie die te allen tijde strikt wordt gecontroleerd. Dit geeft jou als koper meer vertrouwen in je keuze en kan ervoor zorgen dat je sterker staat wanneer het op je rechten aankomt.

Vind de beste deal

De meeste bedrijven sturen binnen een paar dagen hun gespecificeerde offertes op. OP deze manier kun je snel en gemakkelijk de beste deal vinden. Deze service maakt je keuze nog eenvoudiger. Je zult snel een expert in zonnepanelen vinden die jouw project kosteneffectief kan uitvoeren. Vraag vrijblijvend een offerte aan. Dan ben je nergens aan

verbonden.

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij die je goed kan informeren over de meest geschikte zonnepanelen voor jouw persoonlijke situatie? Neem dan nu contact op en ontvang binnen 48 uur een offerte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Laatste nieuws

Kosten vergelijking van goedkoop vs duur

Wat denk je van de prijzen van zonnepanelen? Afgezien van het milieu,

Zonnepanelen plaatsen op uw dak

Het plaatsen van zonnepanelen op uw dak wordt steeds voordeliger. Duurzame energie

Subsidie zonnepanelen 2020

Is het tegenwoordig nog mogelijk om subsidie op zonnepanelen te krijgen? Een