12+ ervaring in de prijzen van zonnepanelen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Is het tegenwoordig nog mogelijk om subsidie op zonnepanelen te krijgen?
Een terechte vraag, maar jammer genoeg zijn anno 2016 de mogelijkheden om subsidie op zonnepanelen te krijgen zeer beperkt geworden. De landelijke subsidie regeling van de overheid is net als vele andere regelingen die te populair worden afgeschaft.

Subsidie op zonnepanelen: Energie subsidiewijzer

Toch zijn er nog gemeenten die subsidie op zonnepanelen geven al is het wel heel erg beperkt. Als u wilt weten of ook uw gemeente subsidie op zonnepanelen geeft, kijk dan op de website van Energiesubsidiewijzer en vul uw woonplaats in. Of informeer rechtstreeks bij uw gemeente.

Landelijke investeringssubsidie duurzame energie voor zonneboilers

Met deze subsidie regeling kunt u subsidie krijgen op de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. De subsidie op zonneboilers is geldig voor heel 2016 en er is een bedrag van 70 miljoen euro beschikbaar. Kijk voor meer informatie op deze website van de overheid.

BTW teruggave zonnepanelen

Wie sinds 2013 zonnepanelen heeft kan BTW teruggave krijgen van de belastingdienst. Hiervoor moet u wel een deel van de opgewekte energie terugleveren aan het net. De belastingdienst ziet u dan als ondernemer waardoor u BTW kunt terugvragen over de aanschafwaarde van de zonnepanelen. U moet wel wat dingen regelen om in aanmerking te komen voor BTW teruggave zonnepanelen. Denk aan het aanvragen van een BTW nummer en inschrijven bij de Kamer van Koophandel.

De regeling heeft als voordeel dat u BTW kunt terugvragen op de aanschafwaarde van de zonnepanelen. Het nadeel is dat er BTW geheven wordt op de stroom die u aan het net levert. Als u echter weinig terug levert aan het net dan valt u onder de kleine ondernemers regeling waardoor u deze BTW niet meer hoeft af te dragen. Kijk voor meer informatie over de kleine ondernemersregeling op de website van de belastingdienst. En voor de BTW teruggave op zonnepanelen op de website van Milieu Centraal

Voorbeeld BTW teruggave zonnepanelen

Als u een installatie van zes zonnepanelen op uw dak heeft staan die ongeveer 1500 Wattpiek leveren en dit heeft €3000,- gekost dan kunt u al €600 aan BTW terugvragen. Dit kan best interessant zijn.

Maar de eerste winst behaalt u door zonnepaneel offertes van meerdere aanbieders te vergelijken.
Immers de prijzen van zonnepanelen installateurs kunnen behoorlijk uiteen lopen. Door meerdere zonnepanelen offertes aan te vragen kunt u een hoop geld besparen op de aanschafkosten. En dat voordeel is snel verdiend!


Laatste nieuws

Wat is slimmer goedkope of kwaliteit zonnepanelen

Ben je op zoek naar zonnepanelen? Dan is de prijs uiteraard heel

Zonnepanelen 2023, laagste prijs sinds 2020!

De prijzen van zonnepanelen zijn tijdens de corona periode enorm gestegen door

Rendement zonnepanelen

Zonnepanelen zijn enorm in opkomst en worden steeds populairder omdat de prijzen