12+ ervaring in de prijzen van zonnepanelen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Zonnepanelen kun je wat betreft bedrijven indelen in bepaalde segmenten, het zogenaamde tiersysteem. Hierbij is tier 1 de beste en betrouwbaarste categorie en tier 3 de laagste. In tier 1 zitten bijvoorbeeld de merken LG en Panasonic. Als beide merken als beste en betrouwbaarste beoordeeld worden, waarin zit dan het verschil? Deze blog zal om deze vraag te kunnen beantwoorden deze topmerken met elkaar vergelijken.

Wat is het tier-systeem voor zonnepanelen?

Zoals al eerder gezegd worden de merken zonnepanelen ingedeeld in een klassensysteem. Er zijn immers zoveel merken van zonnepanelen op de markt dat een afzonderlijke vergelijking van merken onbegonnen werk is. Het tier-systeem deelt zonnepanelen in drie tiers. Vaak wordt de fout gemaakt dat het tier-systeem een indeling is wat betreft de kwaliteit van de zonnepanelen. De tiers zeggen echter meer over het bedrijf dat de zonnepanelen maakt dan de kwaliteit van die zonnepanelen. Er zijn een aantal kenmerken, die bepalen in welke tier een bedrijf zich bevindt: automatisering of handmatige productie, investering in research and development, productie van silicium zonnecellen, tijd dat het bedrijf zonnepanelen produceert en verticale integratie.

Tier 1

De beste en betrouwbaarste zonnepanelen vallen onder tier 1. Dit komt, omdat de bedrijven de installatie, montage en productie van de materialen binnen het bedrijf doen. Dit wordt ook wel verticale integratie genoemd. Tier 1 betreft vooral innoverende bedrijven, die veel geld investeren aan research en development. Er vindt eveneens een robotisering van het productieproces klaar en het bedrijf besteedt al meer dan vijf jaar aan de productie van zonnepanelen.

Tier 2

Tier 2 bevat jongere bedrijven, die vaak materiaal kopen bij de bedrijven uit tier 1. Ze produceren nog niet zo lang zonnepanelen: tussen de twee en vijf jaar. De productie is niet vol automatisch, want er wordt gebruik gemaakt van machines en personeel. Tevens wordt er weinig geld besteed aan research and development.

Tier 3

Bij tier 3 gebeurt het produceren van zonnepanelen manueel. Het zijn zeer jonge bedrijven, die het eerste ten onder gaan bij ingrijpende veranderingen in de zonnepanelen wereld. Er vindt geen investering in research and development plaats. Er wordt geen gebruik gemaakt van silicium zonnecellen en de productie van zonnepanelen vindt pas een á twee jaar plaats.

Zonnepanelen van LG Solar

LG Solar helpt mee aan technologische innovatie voor de groei van duurzame energie. Na meer dan dertig jaar onderzoek heeft LG Solar daarom geavanceerde zonnepanelen op de markt gebracht. LG Solar biedt je all weather zonnepanelen, die milieubewust zijn en betrouwbaar en efficiënt. Ook op bewolkte dagen. Door de hoge kwaliteit zijn de zonnepanelen tegen alle weersinvloeden bestand en gaan ze wel 25 jaar mee. LG houdt het productieproces in de gaten en biedt de klant garantie op het arbeidsproces, op de kwaliteit van de panelen en op het op te leveren rendement. De LG zonnepanelen hebben een superieure warmtecoëfficiënt, waardoor de zonnepanelen meer energie opvangen.

Panasonic zonnepanelen

Panasonic heeft onder de naam Sanyo al meer dan veertig jaar ervaring in het produceren van zonnepanelen met een productgarantie van 25 jaar. De zonnepanelen van Panasonic staan bekend om hun gepatenteerde HIT technologie, Heterojunction with Intrinsic Thin Layer. De HIT technologie gebruikt twee technieken, die voor een hoger rendement per vierkante meter zorgen door een dun laagje amorf silicium aan te brengen, door een piramide structuur in het paneel te bouwen, door een extra geleider op de zonnepanelen te bouwen en door het anti-reflecterende glas aan de voorzijde van het zonnepaneel aan te brengen. Panasonic biedt een productgarantie en vermogensgarantie.

De prijzen van de topmerken

De zonnepanelen van LG kun je, zoals eerder gezegd, opdelen in vijf soorten: LG NeON R, LG NeON R Prime, LG NeON 2, LG NeON 2 Black en de LN NeON 2 bifacial. De prijzen hiervan zijn als volgt:

  • LG NeON 2 kost €255 – €370
  • LG NeON 2 Black kost €255 – €300
  • LN NeON 2 bifacial kost €320 – €370
  • LG NeON R kost €350 – €400
  • LG NeON R Prime kost €375 – €425

Dit zijn de kosten per paneel en exclusief arbeidskosten. De zonnepanelen van Panasonic heb je in vele types en de totaalprijs varieert tussen de €7000 en €7500. Deze prijzen zijn voor een set zonnepanelen, inclusief btw en installatie.

Samenvattend

LG levert zonnepanelen met een hoger vermogen. Ze kunnen wel 370 wattpiek behalen door de back contact techniek, terwijl Panasonic dit niet redt omdat het geen patent heeft op deze techniek. Je betaalt dientengevolge ook meer voor de LG zonnepanelen. De Panasonic panelen hebben echter de HIT techniek, waardoor ze niet veel onder doen voor de grootste concurrent LG. De Panasonic panelen hebben een universele uitstraling, maar je ziet door de zilveren rand ze altijd zitten. De LG panelen zijn helemaal zwart en hebben daardoor een strakkere uitstraling.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Laatste nieuws

Zonnepanelen in wegdek

Het wegdek waar u over rijdt is voorzien van zonnecellen en led

Valkuilen kosten vergelijking zonnepanelen

Als je zonnepanelen wilt kopen, heb je een belangrijke beslissing genomen. Zonnepanelen

Subsidie zonnepanelen 2020

Is het tegenwoordig nog mogelijk om subsidie op zonnepanelen te krijgen? Een