12+ ervaring in de prijzen van zonnepanelen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Het plaatsen van zonnepanelen op uw dak wordt steeds voordeliger. Duurzame energie is enorm in opkomst en in sommige landen zelfs nu al goedkoper dan energie opgewekt uit fossiele brandstof. Het duurt niet lang meer en dan geldt dit ook voor Nederland, namelijk dat zonnepanelen plaatsen goedkoper is dan fossiele energie. Dat is natuurlijk een prachtige ontwikkeling maar wie gaat de zonnepanelen plaatsen. Gaat u dit zelf doen of laat u het plaatsen van de zonnepanelen over aan de vakman?

Is zelf zonnepanelen plaatsen verstandig?

Veel mensen denken dat zonnepanelen plaatsen uitstekend zelf te doen is. Dit geldt echter niet voor de meeste van ons. Zelfs als u handig bent en u houdt van klussen, dan is het plaatsen van zonnepanelen op het dak toch echt iets wat u beter kunt uitbesteden aan de vakman. Ik zal u uitleggen waarom.
Als u zonnepanelen op uw dak gaat plaatsen dan moet u in ieder geval geen hoogtevrees hebben, maar dat spreekt voor zich.
De installatie van zonnepanelen moet veilig worden uitgevoerd en altijd storingsvrij werken. U wilt namelijk niet dat bij een zware regenbui de aardlekschakelaar geactiveerd wordt. Bovendien werken zonnepanelen met gelijkstroom en contact met gelijkstroom is levensgevaarlijk. Maar dat is niet alles.

Zelf zonnepanelen plaatsen. Wie is aansprakelijk?

Een zonnepanelen installatie wordt aangesloten op de meterkast en dat moet vakkundig gebeuren. Veel bedrijven die zonnepanelen verkopen laten u geloven dat u makkelijk zelf zonnepanelen kunt plaatsen. Sommigen hebben zelfs een eendaagse cursus “Zonnepanelen plaatsen” voor u.
Maar let op. Weet u wie er aansprakelijk is als er door het zelf plaatsen van zonnepanelen kortsluiting ontstaat en daarmee uw huis afbrand? Vergoed de opstalverzekering dan de kosten? Ik zou er niet gerust op zijn. Verzekeraars doen er namelijk alles aan om niet te hoeven uitkeren, zeker als ze erachter komen dat uw zelf geplaatste zonnepanelen de oorzaak zijn van de brand.
En wat wilt u nou besparen? €800,- aan installatiekosten voor een vakman die werkt volgens de NEN normen?
Bezint eer u begint en laat zonnepanelen plaatsen aan de vakman over.

De prijzen van zonnepanelen blijven dalen

De zonnepanelen prijzen staan flink onder druk en dit heeft verschillende oorzaken. Doordat de vraag naar zonnepanelen wereldwijd aan het toenemen is, heeft men de productie van zonnepanelen flink opgevoerd. Alleen in China al willen steeds meer mensen zonnepanelen plaatsen en is de vraag explosief toegenomen. In de VS bouwt Solarcity een enorme fabriek in Buffalo voor de productie van de allernieuwste zonnepanelen. Men verwacht dat het jaar 2016 het jaar wordt voor zonnepanelen in de USA. (Washington Post)

Er staat ons dus wat te wachten op het gebied van zonnepanelen en zonne-energie. De opmars van zonne-energie is niet meer te stoppen. In landen zoals Australië, Spanje en de VS is elektriciteit opgewekt door zonnepanelen nu al goedkoper dan fossiele energie.

Zonnepanelen plaatsen, vergelijk zonnepanelen offertes

Is uw interesse gewekt en wilt u misschien ook zonnepanelen plaatsen. Wees dan verstandig en laat deze klus over aan de vakman.
U kunt hier geheel vrijblijvend offertes vergelijken van zonnepanelen installateurs uit uw eigen regio.
Door het vergelijken van offertes kunt u flink besparen op de kosten en u zult zien dat zonnepanelen plaatsen door de vakman goedkoper is dan u denkt.


Laatste nieuws

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De energierekening blijft maar stijgen en veel woningeigenaren willen door het plaatsen

Subsidie zonnepanelen 2020

Is het tegenwoordig nog mogelijk om subsidie op zonnepanelen te krijgen? Een

JA Solar brengt 545WP zonnepaneel uit voor massaproductie

JA Solar, een Chinese fabrikant van zonnepanelen, breekt dit jaar de records