12+ ervaring in de prijzen van zonnepanelen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Het wegdek waar u over rijdt is voorzien van zonnecellen en led verlichting. Stelt u zich eens voor.
De mogelijkheden van deze techniek zijn eindeloos. Zo kan er natuurlijk elektrische energie worden opgewekt door de zonnecellen in het wegdek. Maar het is ook mogelijk om de ingebouwde led verlichting te gebruiken voor de signalering op het wegdek.

Als deze zonnepanelen in het wegdek nou ook nog eens druk gevoelig zijn dan is het mogelijk om verkeer van te voren te waarschuwen voor een dreigend gevaar verderop de weg. De opgewekte elektriciteit kan ook worden gebruikt om het wegdek te verwarmen waardoor de weg altijd sneeuw en ijsvrij is.

Zonnepanelen in wegdek: Toekomst of werkelijkheid?

Dit idee bestaat al sinds 2009 en in 2014 is er 2,2 miljoen dollar opgehaald door een echtpaar in de USA om het idee van “Solar Roads” verder uit te werken. Bekijk hier de originele campagne van Solar Roads

Onderstaande video geeft een goed beeld van wat er allemaal mogelijk is met zonnepanelen in een wegdek. Dit is een video van Solar roads, niet te verwarren met Solaroad, een Nederlands project.

Frankrijk heeft nu concrete plannen om in de komende vijf jaar zonnecellen aan te brengen in ongeveer 1000km snelweg. Hiermee kunnen 5 miljoen mensen van stroom worden voorzien. Door een extra belasting op olie en gas wordt het project gefinancierd.

Ook in Nederland hebben wij een fietspad voorzien van zonnepanelen in het wegdek, Solaroad. Een glasplaat waaronder zonnecellen liggen die energie opwekken.

Investeren in zonne-energie wordt steeds aantrekkelijker

De prijzen van zonnecellen blijven dalen en daardoor wordt het steeds aantrekkelijker om ook zelf te investeren in zonne-energie. Immers met uw spaargeld maakt u nauwelijks nog rendement. Zonde eigenlijk, terwijl u wel maandelijks uw energierekening moet betalen. Deze elektriciteitskosten kunt u direct terugverdienen door zonnepanelen te plaatsen. Het rendement op zonnepanelen is vele malen hoger dan het rendement op uw spaargeld.
Meer weten? Vraag hier vrijblijvend meerdere offertes voor zonnepanelen aan en laat u overtuigen.


Laatste nieuws

Coronavirus veroorzaakt tekort aan zonnepanelen

Coronavirus veroorzaakt tekort aan zonnepanelen Zal u niet verbazen dat de Coronacrisis

Wat zijn de verschillen tussen LG en Panasonic zonnepanelen?

Zonnepanelen kun je wat betreft bedrijven indelen in bepaalde segmenten, het zogenaamde

Valkuilen kosten vergelijking zonnepanelen

Als je zonnepanelen wilt kopen, heb je een belangrijke beslissing genomen. Zonnepanelen