12+ ervaring in de prijzen van zonnepanelen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Gaat u binnenkort uw woning verduurzamen door het aanschaffen van een zonnepanelensysteem om te voorzien in uw eigen energiebehoeften? Dan spreekt het voor zich dat u een kwalitatief duurzaam systeem zoekt tegen een voordelige prijs. De Duitse zonnepanelen staan bekend om hun scherpe prijzen en duurzame panelen die hoge opbrengsten beloven te genereren waardoor steeds meer mensen voor Duitse zonnepanelen leveranciers kiezen. Maar wat zijn nou de prijzen van Duitse zonnepanelen? U leest het allemaal hieronder.

Zonnepanelen Duitsland

Omdat Duitsland op het gebied van duurzame energie en zonnepanelen een marktleider is, is het ook niet vreemd dat veel Nederlanders kiezen voor de duurzame Duitse zonnepanelen. Niet alleen de expertise in het produceren van kwalitatief hoogwaardige panelen maar ook de scherpere prijzen maakt het investeren in Duitse panelen nog aantrekkelijker. Daarnaast kunt u terecht bij de Duitse gemeente voor financiële steun om de investeringskosten van uw zonnepanelensysteem nog meer te verlagen. Binnen een relatief korte periode zijn de panelen terugverdiend waarna u enkel profiteert van de flinke jaarlijkse opbrengsten. Bekende Duitse zonnepanelenmerken zijn AEG, Aleo zonnepanelen, Q-cells, IBC Solar, Conergy en Heckert Solar. Dankzij de strenge keurmerken op zonnepanelen in Duitsland kunt u makkelijk nagaan of de panelen duurzaam, veilig en milieuvriendelijk zijn.

Prijzen zonnepanelen Duitsland

De meeste Duitse zonnepanelensystemen verdient u binnen 6 jaar al terug dankzij de grote besparingen per jaar en de lage investeringskosten vergeleken met de Nederlandse prijzen, welke gemiddeld 10 tot 30% hoger liggen dan de gemiddelde Nederlandse zonnepanelenprijzen. U kunt uit het overzicht hieronder aflezen wat de huidige gemiddelde prijzen zijn per soort zonnepaneel als u deze in Duitsland aankoopt

Soort paneel Prijs
Amorf/dunne film €400
Polykristallijn €600
Monokristallijn €700
Glas – glas €900

Kosten zonnepanelen Duitsland

De prijzen van Duitse zonnepanelen zijn vaak scherper geprijsd vergeleken met de Nederlandse prijzen. Hou verder rekening dat u gedurende de gemiddelde levensduur van een zonnepaneleninstallatie minstens 2 omvormer zult moeten aanschaffen, aangezien de levensduur van een omvormer rond de 10 jaar wordt geschat en die van een zonnepanelensysteem op 25 jaar. In de tabel hieronder kunt u nagaan wat de gemiddelde kosten zijn voor het aanschaffen van een zonnepanelensysteem bestaande uit respectievelijk 3, 6 en 12 panelen. Hierbij krijgt u een beeld van de kosten van zowel de zonnepanelen als de omvormer.

Aantal panelen Zonnepanelen Omvormer
3 €2.250 – €2.700 €650
6 €3.250 – €3.800 €950
12 €5.550 – €6.000 €1.550

Garanties Duitse zonnepanelen

De meeste Duitse fabrikanten geven verschillende garanties uit op zonnepanelen. Zo krijgt u vaak standaard 10 tot 12 jaar fabrieksgarantie en kunt u rekenen op een gemiddeld van 25 jaar vermogensgarantie op 85% van het totale rendement. Sommige Duitse fabrikanten geven zelfs 15 jaar op 90% van het rendement. Indien de garantieregeling duidelijk aantoonbaar is, dan kunt u het bedrijf en de panelen in de meeste gevallen als betrouwbaar beschouwen. Hierbij is het verder nog belangrijk dat u kiest voor een bedrijf waarbij de continuïteit van zaken gegarandeerd is, zodat u bij het moeten claimen van uw garantie er geen nare situaties optreden.

Voor- en nadelen van Duitse zonnepanelen

Er zijn genoeg redenen waarom u Duitse zonnepanelen aan moet schaffen in plaats van zonnepanelen uit een ander land. Zo zijn Duitse panelen goedkoper vergeleken met panelen van Nederland. Daarnaast loopt u minder risico omdat u voldoende tijd heeft om op zoek te gaan naar positieve recensies van de verschillende Duitse bedrijven waarbij de panelen door een gecertificeerd installateur worden aangelegd. Tevens kunt u ook bij het kopen van Duitse zonnepanelen de btw terugvorderen of een energiebespaarlening aanvragen om de initiële investeringskosten aan te schaven. Tenslotte staat Duitsland bekend als koploper in duurzame maatregelen en kunt u dus rekenen op hoogwaardig kwaliteit bij de grote Duitse bedrijven. In heel Europa wordt er in Duitsland het meeste gedaan aan opwekking van groene energie.

Natuurlijk zijn er ook nadelen verbonden aan Duitse zonnepanelen. Gaat er wat verkeerd met uw installatie? Dan moet u ook ver reizen om in persoonlijk contact te komen met het bedrijf, wat u extra tijd en geld kost. Daarnaast zal het Duitse bedrijf hoge kilometerkosten in rekening brengen als deze uw woning moet bezoeken en kan het wel een tijdje duren voordat er een afspraak gemaakt kan worden.

Kwaliteit Duitse zonnepanelen herkennen

U kunt de kwaliteit van Duitse panelen aan verschillende manieren herkennen, voornamelijk:

  • Keurmerken: Het welbekende TÜV keurmerk geeft aan dat de panelen getest en beoordeeld zijn op basis van kwaliteit, duurzaamheid, veiligheid en milieuvriendelijkheid. Aan Duitse keurmerken worden zeer strenge eisen gesteld.
  • Garantieregeling: Neem geen genoegen van een garantieregeling waarbij de dekking minder dan 25 jaar is.
  • Recensies: Ga op zoek naar Nederlandse recensies om na te gaan in hoeverre het bedrijf klanten helpt bij het oplossen van eventuele problemen.

Valkuilen

Gaat u Duitse zonnepanelen aanschaffen? Hou dan rekening met bepaalde valkuilen zoals de communicatie barrière. Spreekt u geen Duits, dan kunnen er door de taalbarrière misverstanden ontstaan. Daarnaast betaalt u meer aan transportkosten als u panelen uit Duitsland laat komen. Bespreek de kosten van tevoren zodat u niet voor onverwachte kosten komt te staan. Tenslotte bestaat de mogelijkheid altijd dat u binnen de garantieperiode aanspraak wilt maken op de garantie in verband met defecten of reparaties. Ook hierbij gelden hoge transportkosten en kunt u te maken krijgen met eventuele vertragingen omdat de installateur van ver moet komen.

Zonnepanelen Duitsland vergelijken

Inmiddels bent u vast overtuigd van de Duitse kwaliteit en duurzaamheid van zonnepanelen. Wilt u weten wat de prijzen zijn voor het aanschaffen van Duitse zonnepanelen in uw specifieke persoonlijke situatie? Aarzel dan niet en neem contact op voor uw gratis en vrijblijvende offerte.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Wat is slimmer goedkope of kwaliteit zonnepanelen

Ben je op zoek naar zonnepanelen? Dan is de prijs uiteraard heel

Doorbraak van duurzame energie

De doorbraak van duurzaam Het programma Tegenlicht heeft onlangs deze documentaire uitgezonden

Zonnepanelen kopen

Mensen zijn altijd op zoek naar mogelijkheden om hun energie rekening te