12+ ervaring in de prijzen van zonnepanelen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Zonnepanelen zijn het middel van de toekomst om energie te kunnen opwekken met zonlicht en daglicht. Tweakers is een platform waar u kunt lezen wat er zoal speelt op de markt van zonnepanelen. Door u goed in te lezen kunt u beter anticiperen op de markt wat dit betreft en voorkomt u een kostbare miskoop. We hebben een aantal zaken die momenteel trending zijn op Tweakers toegelicht.

Perovskiet of Silicium

De zonnepanelen die we nu kennen op de markt worden gemaakt van silicium. Dit is een materiaal wat redelijk kostbaar is wanneer het tot een zonnepaneel moet worden verwerkt. Het silicium wat het beste zonne-energie opwekt is geheel naadloos. Dat maakt het tot een efficiënt middel, maar het productieproces is kostbaar en tijdrovend. Daarnaast zal de voorraad silicium uiteraard eens uitgeput raken waardoor er minder zonnepanelen kunnen worden gemaakt. Het is niet voor niets dat wetenschappers van de Universiteiten in Leuven en Cambridge aan het werk zijn gegaan om te kijken naar een andere grondstof voor zonnepanelen. Perovskiet lijkt het materiaal wat het beste bruikbaar is om goed werkende zonnepanelen te maken. Het voordeel van Perovskiet is dat het van meerdere materialen kan worden gemaakt waardoor de voorraad grondstoffen minder snel uitgeput zal raken. Daarnaast is de productie goedkoper waardoor aantrekkelijker geprijsde zonnepanelen nog slechts een kwestie van een paar jaar is. Wie graag zonnepanelen wil aanschaffen maar opziet tegen de hoge investering zou dus nog even kunnen wachten met de aanschaf. Het materiaal Perovskiet is er in meerdere varianten. Er wordt inmiddels volop geëxperimenteerd met geordend en ongeordend Perovskiet. Vooralsnog blijkt dat beide soorten zon kunnen omzetten in energie.

Tot ieders grote verrassing blijkt ongeordend Perovskiet het beste te werken. Dit ligt buiten de lijn der verwachtingen omdat bij silicium juist sprake moet zijn van geordend silicium voor het beste resultaat. Perovskiet kan nu nog niet tot zonnepanelen worden verwerkt overigens. Het is een materiaal wat zacht is terwijl zonnepalen juist een stevig en hard geheel moeten vormen. Men werkt dus nog aan een goede afwerking om dit materiaal in de vorm van zonnepanelen op de markt te kunnen brengen. Op Tweakers leest u meer over dit proces.

Tesla Solar zorgt voor een revolutie

De Tesla is een zeer gewilde elektrische auto. Een groot nadeel wordt echter wel genoemd dat er een aparte laadpaal nodig is om dit systeem werkend te krijgen bij uw huis. De kosten aan stroom kunnen behoorlijk oplopen wanneer u een elektrische auto aanschaft, en in een aantal gevallen overschrijdt u zelfs de kosten die u anders aan fossiele brandstof kwijt zou zijn. Tesla komt daarom met een speciale Tesla Solar lijn die u thuis kunt toepassen. Het gaat een stuk verder dan de standaard zonnepanelen die u op uw dak kunt plaatsen. Tesla komt namelijk met systemen die gemakkelijker toe te passen zijn zonder dat u tegen de bekende standaard problemen aan loopt. Een groot probleem van een elektrische auto op zonnepanelen is bijvoorbeeld dat u alleen overdag gebruik kunt maken van zonne-energie om uw auto op te laden. In de avond wekken deze panelen immers geen stroom op en dat is nu juist het moment waarop de meeste auto’s aan de lader staan. Tesla Solar heeft daarom een systeem op de markt gebracht waarbij u een accu kunt plaatsen in uw huis die u oplaadt overdag met uw zonnepanelen. Op die manier heeft u zowel overdag als ’s nachts stroom beschikbaar die u met uw zonnepanelen heeft opgewekt. Dit systeem met een accu blijkt een zeer kostbare investering. Daarom komt Tesla met een optie om Tesla solar te huren. Als eigenaar van een Tesla auto kunt u in dat geval tegen een maandelijkse vergoeding dit Tesla Solar systeem huren. De kosten zullen alsnog opwegen tegen die van fossiele brandstof en u hoeft geen eenmalige hoge investering te doen. Wanneer u kiest voor dakpannen met een solar functie van het merk Tesla hoeft u bovendien geen concessies te doen aan het uiterlijk van uw woning. Het uiterlijk van uw dak blijft behouden zonder dat er zonnepanelen als een extra plakkaat op uw dak worden aangebracht.

Van Salderingsregeling tot subsidie

Wie zonnepanelen gaat aanschaffen komt tot de conclusie dat er het beste kan worden gekozen voor een systeem waarbij de installatie zichzelf binnen een aantal jaren terugverdient. Dit doet u niet wanneer u kiest voor een systeem waarbij er maar net voldoende energie wordt opgewekt om uw huishouden van stroom te kunnen voorzien. Het beste is het om te kiezen voor een systeem met zonnepanelen waarbij meer wordt opgewekt dan u zelf zult gebruiken. Wanneer uw installatie zonnepanelen aan deze eis voldoet zult u energie gaan terug leveren aan het energienet. Dit heeft tot gevolg dat u een bedrag terugbetaald krijgt per kWh die uw systeem zonnepanelen extra opwekt. Deze terug geleverde energie wordt vergoed door het energiebedrijf. U krijgt de kale energieprijs vergoed en de overheid vergoedt u de belastingen die u anders zou hebben moeten betalen voor diezelfde energie. Deze regeling gaat veranderen in de loop der jaren. Tot 2023 zult u blijven profiteren van de salderingsregeling in de huidige vorm. Tot 2031 gaat de overheid deze regeling echter omvormen. U krijgt vanaf 2023 een vergoeding bovenop de kale energieprijs in de vorm van een subsidie. Die subsidie is flexibel. Het doel is dat u uw investering binnen 7 jaar zult hebben terugverdiend. Wanneer u al eerder gebruik maakte van de salderingsregeling worden deze jaren verrekend bij deze subsidie. Wilt u meer lezen over de overheidsbeslissingen en subsidies voor zonnepanelen, dan is Tweakers de plek om hier over te lezen.

Zonnepanelen tegen een aantrekkelijke investering

Wilt u zonnepanelen aanschaffen zonder dat u daar de hoofdprijs voor moet betalen, dan doet u er goed aan om eerst offertes op te vragen. Dat doet u met onderstaande button. U ontvangt gelijk vrijblijvend een aantal offertes in uw mailbox. Zo profiteert u nu al van de zon terwijl de kosten beperkt worden.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

JA Solar brengt 545WP zonnepaneel uit voor massaproductie

JA Solar, een Chinese fabrikant van zonnepanelen, breekt dit jaar de records

Vergelijk zonnepanelen

Heeft u interesse in het aanschaffen van zonnepanelen? Verzamel dan van tevoren

Goedkope zonnepanelen dankzij nanotechnologie

Zonnepanelen zullen steeds goedkoper en efficiënter worden dankzij nanotechnologie. Afgelopen week gaf