12+ ervaring in de prijzen van zonnepanelen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Heeft u interesse in het aanschaffen van zonnepanelen? Verzamel dan van tevoren informatie over de verschillende soorten zonnepanelen. Vergelijk zonnepanelen op eigenschappen en vraag dan pas zonnepanelen offertes aan. Neem er ruimschoots de tijd voor zodat u goed geïnformeerd bent en weet wat de verschillen zijn.

Vergelijk zonnepanelen in een vroeg stadium

U kunt zonnepanelen het beste in een zo vroeg mogelijk stadium van het aankoopproces vergelijken. Wanneer u al meerdere offertes in huis heeft, heeft u wellicht al verschillende zaken uitgesloten zonder dat u zich daarvan bewust bent.
Begin daarom op tijd met het verzamelen van informatie. Laat u informeren over de verschillende soorten zonnepanelen en de bijkomende voor- en nadelen. Misschien zijn niet alle zonnepanelen geschikt voor of gunstig in uw situatie. U kunt dan de zonnepanelen uit de offerte vergelijken op basis van de technische eigenschappen en bewezen prestaties.

Zonnepanelen vergelijken op eigenschappen

Wilt u een goede vergelijking doen van de zonnepanelen die u wilt kopen?
Begin dan met het vergelijken van het gebruikte materiaal. Niet alle soorten zonnepanelen hebben bijvoorbeeld anti-reflectieglas, dat ervoor zorgt dat er meer zonlicht kan worden opgevangen.

Ook de eigenschappen van de frame opbouw zijn belangrijk. Zo is een frame dat aan elkaar geschroefd is steviger dan een frame dat aan elkaar moet worden geklikt. Deze frames kunnen ook een hogere belasting van de panelen aan. Hou daar dus extra rekening mee bij de aanschaf van zware zonnepanelen.

Ook de lengte van de kabels verschilt tussen verschillende zonnepanelen. Bedenk dan dat het verlengen van de kabels extra kosten met zich mee kan brengen.

Daarnaast is het van belang om na te gaan of de zonnepanelen zijn gecontroleerd. Door een zorgvuldige controle van de zonnepanelen tijdens het productieproces kunnen onvoorziene complicaties of fouten op tijd worden geconstateerd. Worden de zonnepanelen niet standaard gecontroleerd, dan kunnen micro barstjes die de efficiëntie van de zonnepanelen kunnen verminderen over het hoofd worden gezien.
U kunt met de eigenschappen van zonnepanelen vergelijken een hoop ellende voorkomen.

Vergelijk zonnepanelen op prestaties

Het is ook belangrijk om na te gaan hoe de prestaties van zonnepanelen zich tot elkaar verhouden op het gebied van de tolerantie en de temperatuur coëfficiënt.
De mate van tolerantie houdt in dat de werkelijke capaciteit van het zonnepaneel in bepaalde mate kan afwijken van de voorspelde capaciteit. Omdat dit invloed heeft op de totale opbrengst van uw zonnepanelen is een positieve tolerantie aan te raden. Een negatieve tolerantie kan er namelijk voor zorgen dat de door u aangekochte zonnepanelen lager presteren dan u had verwacht bij de aankoop.
De temperatuur coëfficiënt geeft aan bij welke temperatuur het rendement van de zonnepanelen vermindert. Dit is handig om te weten als u weet dat de zonnepanelen onder hoge temperaturen zullen moeten presteren.

Opbrengst van zonnepanelen vergelijken

Uiteindelijk gaat het u natuurlijk om de opbrengst van de zonnepanelen als u zonnepanelen gaat vergelijken. Zo kunt u dus zonnepanelen vergelijken op technische eigenschappen en prestatie en daardoor al een goede inschatting maken van de mogelijke opbrengst.

Na het lezen van deze tekst weet u waar u op moet letten als u de zonnepanelen vergelijken gaat.
Zo kunt u zelf een geïnformeerde keuze maken voor de zonnepanelen die bij uw situatie passen.


Laatste nieuws

Snel groeiende verkoop van zonnepanelen in Nederland: twee potentiële problemen

Het is natuurlijk geweldig nieuws dat de productie van hernieuwbare stroom in

JA Solar brengt 545WP zonnepaneel uit voor massaproductie

JA Solar, een Chinese fabrikant van zonnepanelen, breekt dit jaar de records

Coronavirus veroorzaakt tekort aan zonnepanelen

Coronavirus veroorzaakt tekort aan zonnepanelen Zal u niet verbazen dat de Coronacrisis