12+ ervaring in de prijzen van zonnepanelen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Steeds meer inwoners van Zevenaar weten het: van de zon krijg je energie. Ze gaan over tot de aanschaf van zonnepanelen en daarmee besparen ze flink op hun energierekening. Wanneer jij dit leest ben je waarschijnlijk ook op zoek naar informatie over zonnepanelen. Voorkom een dure miskoop en lees onderstaande informatie goed door.

Weet wat je ongeveer betaalt

Bij een aantal leveranciers van zonnepanelen vroegen we informatie op over de prijzen. Voor de meest verkochte modellen zonnepanelen ontvingen we onderstaande prijsopgaven.

 

Welk materiaal is er gebruikt voor de zonnepanelen Wat is het vermogen van een paneel Wat is de prijs per zonnepaneel inclusief BTW en inclusief het installatietarief
Amorf, foliepanelen 115 Wp 302 euro
Polykristallijn silicium 198 Wp 398 euro
Monokristallijn silicium 279 Wp 460 euro
Dubbelzijdig silicium Vanaf 365 Wp Vanaf 602 euro

 

Waarom zonnepanelen kopen in Zevenaar

Ga je zonnepanelen kopen, dan haal je die bij voorkeur in je eigen regio, in Zevenaar dus. Dat doe je om meerdere redenen. De belangrijkste reden is wel dat je in dat geval een stuk sneller geholpen wordt. Je bent eenvoudig in te plannen bij de scan vooraf maar ook bij bijvoorbeeld het plaatsen en het onderhouden van jouw zonnepanelen. Daarnaast is een lokale specialist op de hoogte van de eisen die een gemeente aan jouw installatie stelt. Men weet of er een vergunning moet worden aangevraagd en waar dat het beste kan worden geregeld. Je bespaart dus tijd maar ook geld. Je betaalt namelijk ook veel minder kilometerkosten.

<iframe src=”https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m18!1m12!1m3!1d78708.39271457352!2d6.02227251712168!3d51.94056947033666!2m3!1f0!2f0!3f0!3m2!1i1024!2i768!4f13.1!3m3!1m2!1s0x47c798b55bbecf99%3A0x1c6929bf1e4a4c69!2sZevenaar!5e0!3m2!1snl!2snl!4v1604306197808!5m2!1snl!2snl” width=”600″ height=”450″ frameborder=”0″ style=”border:0;” allowfullscreen=”” aria-hidden=”false” tabindex=”0″></iframe>

Jouw steun bij zonnepanelen in de gemeente Zevenaar

De gemeente Zevenaar verwijst op de pagina van de gemeente naar subsidie maatregelen die landelijk zijn afgegeven. Men heeft geen eigen subsidiepotje voor de kopers van zonnepanelen. Je hebt wel recht op subsidie bij de aanschaf van zonnepanelen. Die vraag je aan door de BTW die je betaalt terug te vorderen. In onderstaand stappenplan lichten we je toe hoe jij de betaalde BTW kan terug vorderen.

Vorder jouw BTW terug

De BTW die je betaalt bij de aanschaf van je zonnepanelen kan je terugvorderen bij de belastingdienst.

  1. Ga naar de website van de belastingdienst. Zoek het formulier ‘opgaaf zonnepaneelhouders’. Vul het formulier in.

  2. Stuur het formulier op en wacht 10 werkdagen. Dit is de termijn die de belastingdienst nodig heeft om te reageren.

  3. Na ontvangst van het formulier registreer je jouw bankrekeningnummer. Daarna volg je de stappen die op het formulier staan aangegeven.

  4. Aan de hand van de inlogcodes vraag je de BTW terug.

Wil jij wel de subsidie maar niet naar de belastingdienst, vraag dan aan de installateur om dit voor jou te doen. Men zal een bedrag aan kosten in rekening brengen maar je houdt nog genoeg voordeel over.

Pas op voor deze valkuilen

Ga je zonnepanelen kopen dan kan er het een en ander misgaan waardoor je een dure miskoop doet. Pas op voor onderstaande problemen. Allereerst moet er altijd ter plaatse een scan worden gemaakt van je dak voor er zonnepanelen worden aangeschaft. Het voorkomt dat jouw installatie te weinig vermogen levert door schaduwval van bijvoorbeeld een schoorsteen of hoge begroeiing rondom je dak. Kies ook een leverancier uit eigen regio, goedkoop is vaak duurkoop want een klein voordeel weegt niet op tegen een slechte trage dienstverlening.

Ga voor de beste garantie op jouw zonnepanelen

Zonnepanelen koop je met de beste garantie. Er zijn 4 soorten garantie te onderscheiden en die zullen we voor je toelichten.

  • De fabrieksgarantie van jouw zonnepanelen. Zonnepanelen koop je altijd met een fabrieksgarantie. Aan de duur van de fabrieksgarantie kan je aflezen wat de kwaliteit van de zonnepanelen is. Een zonnepaneel met een fabrieksgarantie die onder de 10 jaar ligt zal doorgaans geen topkwaliteit zijn. Een zonnepaneel met een fabrieksgarantie van 20 tot 25 jaar is dat hoogstwaarschijnlijk wel.

  • De vermogensgarantie van jouw zonnepanelen. Dit is een heel belangrijke garantie. Wees je ervan bewust dat zonnepanelen door de tijd heen een lager vermogen genereren. Een vermogen kan terug lopen tot 90 a 80 procent van het oorspronkelijke vermogen in het beste geval. Een installatie die een uiteindelijk vermogen na 25 jaar van minder dan 75 procent van het oorspronkelijke vermogen heeft is van een mindere kwaliteit.

  • De systeemgarantie. Dit is de garantie die wordt afgegeven op het volledige systeem van je zonnepanelen behalve de panelen zelf. Ga voor een zorgeloze installatie en kies voor een systeemgarantie.

  • De installateursgarantie. Een installateur zal altijd een garantie geven op zijn werkzaamheden. Die garantie kan 5, 10 of zelfs 15 jaar bedragen. Een goed geïnstalleerd systeem haalt het uiterste uit de zon.

Vergelijk nu lokale installateurs

Lokale installateurs in Zevenaar vergelijk je gemakkelijk via onderstaande button. Je ontvangt meerdere offertes om naast elkaar te leggen. Op die manier betaal je niet teveel voor een goede installatie zonnepanelen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

JA Solar brengt 545WP zonnepaneel uit voor massaproductie

JA Solar, een Chinese fabrikant van zonnepanelen, breekt dit jaar de records

7x: Waarom je zonnepanelen nu moet kopen

Steeds meer Nederlandse huishoudens schaffen tegenwoordig zonnepanelen aan om te voorzien in

Coronavirus veroorzaakt tekort aan zonnepanelen

Coronavirus veroorzaakt tekort aan zonnepanelen Zal u niet verbazen dat de Coronacrisis