12+ ervaring in de prijzen van zonnepanelen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Als ondernemer bespaar je jezelf vaak al veel geld door een auto van de zaak te nemen. Je krijgt veel voordelen, waaronder de teruggave van de benzine. Met een elektrische auto komt hier vaak nog extra voordeel bovenop. Je kunt jouw auto opladen op het werk, maar ook thuis. Hierdoor komen er wel extra energiekosten aan te pas, waardoor de overstap naar zonnepanelen op de auto een goede uitkomst kan zijn. Wat dit voor voordelen met zich meebrengt lees je in de informatie hieronder.

Flinke korting bij zonnepanelen in combinatie met een auto

Een elektrische auto trekt veel extra stroom in huis. De overstap naar een nieuwe auto, waarbij zonnepanelen op de auto geplaatst zijn, kan daarom een goede uitkomst bieden. Hierbij wordt vaak als extra motivatie een flinke korting op de panelen op het huis gegeven, waardoor je jouw eigen energie kunt opwekken om jouw auto tussendoor extra op te laden. Een auto met zonnepanelen kan immers niet volledig op deze duurzame energie rijden, doordat de auto er te lang over doet om in zijn geheel opgeladen te zijn. Soms is daarom elektrisch rijden in combinatie met zonnepanelen voor jouw huis een betere oplossing.

Jouw eigen stroom voor jouw auto

Met de zonnepanelen in combinatie met een elektrische auto kun je jouw eigen stroom opwekken om jouw auto volledig op te laten laden. Daarnaast stijgt het zakelijk gebruik van zonnepanelen, waardoor het een aantrekkelijke oplossing kan zijn als je 10 procent van jouw jaarlijkse totaalverbruik terug kan verdienen. Door deze zonnepanelen zakelijk in te zetten kun je namelijk van verschillende subsidies en belastingvoordelen voorzien worden, waaronder de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Hiervoor moet je een minimale investering van 450 euro hebben gemaakt. Bij een investering van minimaal 2500 euro kun je in aanmerking komen voor de energie-investeringsaftrek (EIA). Je moet hier echter wel goed bij kijken of dit ook bij jouw gemeente van toepassing is.

Verschillende fiscale voordelen van toepassing

Als ondernemer kun je de zonnepanelen in combinatie met een auto dus gebruiken om zakelijk te rijden. Hiervoor is wel een oplaadtoestel benodigd. Deze oplaadpaal is vaak een dure aanschaf, doordat het veel energie zal trekken. De zonnepanelen kunnen in veel gevallen een groot deel van deze energie opvangen, waardoor jouw energierekening niet omhoog zal gaan. Daarnaast kan een paal voor zakelijk gebruik in aanmerking komen voor de KIA en MIA. Het thuisadres moet hiervoor opgenomen worden in het handelsregister van de KvK als vestigingsadres. Ook een tweede aansluiting kan via deze weg aangevraagd worden, waardoor je een zakelijk energiecontract kunt krijgen. Zo heb je een betere investering, terwijl je van alle andere voordelen kunt genieten.

Meer factoren bepalen de totaalprijs

Om te kunnen berekenen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt om jouw auto te laten rijden, moet je kijken naar het gemiddelde verbruik. Een huishouden van twee personen heeft ongeveer 16 zonnepanelen nodig om maximaal gebruik te kunnen maken van zonne-energie zonder dat hier een ander energiecontract aan te pas komt. Je moet jezelf dus een aantal dingen afvragen voordat je de overstap naar de zonnepanelen in combinatie met jouw auto wilt maken:

  • Hoeveel panelen zijn er nodig?
  • Wat is de ligging van het dak?
  • Hoe staat het met de schaduwvorming?
  • Is er al een laadpaal aanwezig?

Plaats jouw zonnepanelen strategisch

Het aantal zonnepanelen is dus afhankelijk van het gemiddelde verbruik van jouw huishouden. Daarnaast moet je kijken naar de ligging van het dak. De windrichting waarin je de panelen gaat plaatsen kan namelijk veel invloed hebben over de winning van jouw energie. Een dak op het zuiden kan bijvoorbeeld meer opleveren dan wanneer je de zonnepanelen op het noorden laat plaatsen. Ook de schaduw die op het dak valt heeft een grote invloed op de werking van de zonnepanelen.

Bespaar meer op jouw rijgedrag

Zonnepanelen op de auto of in combinatie met een elektrische auto kan jou niet alleen fiscale voordelen opleveren, ook kun je veel geld besparen met het rijden. Onderstaande tabel geeft jou daarom meer inzicht in de kosten per kilometer en de besparing ten opzichte van rijden op benzine. Hierdoor kun je in een oogopslag zien hoeveel je kunt besparen als jij gaat rijden in combinatie met zonnepanelen.

Soort energie Bedrag per kilometer Besparing ten opzichte van brandstof
Brandstof 9 cent
Elektrisch 3,3 cent 6 cent/kilometer
Zonnepanelen 0 cent 1284 euro/jaar

Houd er rekening mee dat de besparing op zonnepanelen op de auto alleen het geval is als je volledig zonder brandstof kunt rijden. In de meeste gevallen bespaar je minder, doordat jouw auto te lang nodig heeft om volledig opgeladen te zijn. Je kunt als je veel rijdt voor jouw werk beter voor een elektrische auto kiezen, waarmee je al een flinke kostenbesparing overhebt. Hier hoef je alleen zonnepanelen op jouw huis voor te plaatsen, zodat je jouw auto op kunt laden.

Een realistische offerte bij jouw situatie

Vraag direct jouw offertes aan om te zien wat zakelijke zonnepanelen in combinatie met jouw auto voor jou gaan kosten. De prijsopgaven geven een goed beeld op basis van jouw wensen, waardoor je altijd kunt kijken of deze wensen realistisch zijn met jouw budget. Als dit niet het geval is, kun je jouw wensen bijstellen en nieuwe offertes aanvragen. Op deze manier heb je altijd de beste aanbiedingen voor jouw situatie en kun je een bedrijf in de buurt vinden waar jij het goedkoopste uit bent. Zo heb je altijd een win-win situatie.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Wat zijn de verschillen tussen LG en Panasonic zonnepanelen?

Zonnepanelen kun je wat betreft bedrijven indelen in bepaalde segmenten, het zogenaamde

Zonnepanelen plaatsen op uw dak

Het plaatsen van zonnepanelen op uw dak wordt steeds voordeliger. Duurzame energie

Wat is slimmer goedkope of kwaliteit zonnepanelen

Ben je op zoek naar zonnepanelen? Dan is de prijs uiteraard heel