Informatie over zonnepanelen

Subsidie voor zonnepanelen

De landelijke subsidie voor zonnepanelen is in 2013 afgeschaft. Echter, er zijn wel nog gemeenten die subsidie voor zonnepanelen geven. Of ook uw gemeente hieronder valt kunt u nakijken op Energie subsidie wijzer of door uw gemeente te bellen. Mocht uw gemeente geen subsidie verstrekken dan zijn er nog andere regelingen van de overheid om de installatie van zonnepanelen aantrekkelijker te maken.

Geen subsidie voor zonnepanelen maar wel het Energiebespaarfonds

Het Nationaal Energiebespaarfonds is een initiatief van de overheid, waar huiseigenaren via het Energiebesparingsfonds een lening kunnen aanvragen. Het bestaan van deze mogelijkheid om voordelig geld te lenen is nog niet bekend bij het grote publiek. Vandaar dat er van de 300 miljoen die beschikbaar is gesteld pas voor 40 miljoen euro aan aanvragen is gedaan.
De Tweede Kamer heeft de verantwoordelijke Minister tot april 2016 de tijd gegeven om meer bekendheid aan het Energiebesparingsfonds te geven en de regeling makkelijker en toegankelijker te maken voor iedereen die energie besparende maatregelen wilt treffen.

Als u dus uw woning beter wilt isoleren of u wilt zonnepanelen kopen, dan kunt u een energiebespaarlening aanvragen bij het Energiebespaarfonds.
Misschien loopt u al langer rond met de gedachte en wilt u zonnepanelen kopen maar heeft u niet het geld om uw huis energiezuiniger te maken. Dan is een energiebespaarlening een goede optie om het geld tegen een aantrekkelijke rente te lenen. (2,5%, februari 2016)

Energiebespaarlening voor Zonnepanelen

Geen subsidie voor zonnepanelen maar wel een aantrekkelijke lening tegen 2,5% rente om de investering in zonnepanelen te financieren.
Niet alleen zonnepanelen kunt u met het energiebespaarfonds financieren, ook zonneboilers, HR-ketels, warmtepomp, vloerisolatie en nog veel meer.

Energiebespaarlening aanvraagformulier invullen

energiebespaarlening aanvragen

Natuurlijk is het jammer dat u sinds 2013 geen subsidie voor zonnepanelen meer krijgt maar daar staat tegenover dat de prijs van zonnepanelen vergeleken met 2013 flink is gedaald. Ook is het nu mogelijk met enkele eenvoudige handelingen de BTW op de zonnepanelen kosten terug te vragen.
Met de energie bespaarlening kunt u vervolgens tegen een aantrekkelijke rente de zonnepanelen kosten financieren.
Al met al zijn er nog voldoende mogelijkheden om de zonnepanelen kosten draagbaar te maken voor iedereen.

Vraag hier uw zonnepanelen offerte aan voor nog meer voordeel

Ontvang gratis offertes van 5 zonnepanelen specialisten in uw regio en bespaar tot 40%Ja graag!
error: Content is protected !!