12+ ervaring in de prijzen van zonnepanelen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

De Zweedse woongigant IKEA kent u ongetwijfeld als leverancier van meubels en huis- en tuinartikelen, maar sinds enige tijd levert IKEA ook zonnepanelen. Maar wat zijn nou de prijzen voor zonnepanelen bij IKEA? Lees hieronder verder voor meer informatie.

IKEA zonnepanelen

Sinds 2014 is IKEA begonnen met het verkopen van zonnepanelen in Nederland. Hierbij werd Nederland het tweede land binnen Europa waarbij IKEA met het aanbieden van zonnepanelen van start is gegaan. Tegenwoordig kunt u bij verschillende locaties zonnepanelen kopen zoals Haarlem, Utrecht, Barendrecht en Enschede. In totaal heeft IKEA op wereldniveau bijna een miljoen zonnepanelen geïnstalleerd. IKEA biedt totaalpakketten waarbij zowel de aanschaf- en installatiekosten als professioneel advies en begeleiding inbegrepen zijn. De panelen die IKEA aanbiedt zijn de goedkope dunne film panelen en komen van de Chinese fabrikant Hanergy.

Prijsopbouw

De prijs per zonnepaneel bij IKEA is afhankelijk van een aantal factoren. Zo dient uw dak geschikt te zijn voor het plaatsen van zonnepanelen, waarbij het uitmaakt voor de installatiekosten of uw dak schuin of plat is. Verder heeft u nog de keuzen tussen zwarte of gekleurde panelen, welke elk hun eigen prijskaartje hebben. Tenslotte kunt u ook ervoor kiezen om zelf de zonnepanelen te installeren, waarbij u dan alleen betaalt voor de aanschafkosten van de panelen. IKEA biedt ook zelf de gehele verzorging van de installatie, wat ook invloed uitoefent op de prijs.

Prijzen IKEA

De prijzen voor de pakketten van IKEA zonnepanelen verschillen van elkaar afhankelijk van welk pakket u selecteert. Het gaat hierbij om vaste prijzen waar niet van wordt uitgeweken. Hieronder treft u de prijzen voor het aanschaffen en installeren van zonnepanelen bij de IKEA.

Pakket

Soort paneel

Aantal panelen

Prijs (inclusief btw)

Solstråle basic

Blauwe poly panelen

10

€4.814,59

Solstråle plus

Zwarte mono panelen

10

€4.814,59

Solstråle design

Zwarte dak geïntegreerde mono panelen

8

€4.824

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voordelen van IKEA zonnepanelen

De voordelen van het kopen van zonnepanelen bij IKEA zijn:

 • De prijs-kwaliteit verhouding is ideaal.
 • Bent u Familiy lid, dan geniet u van 15% korting op uw aankoop.
 • De panelen garanderen een hoog rendement.
 • De panelen worden door een gecertificeerde installateur van de IKEA geplaatst. Het gaat hierbij om het installatiebedrijf Solar Century.
 • De panelen kunnen ook op een klein dak geïnstalleerd worden
 • De zonnepanelen van IKEA zijn slijtvast en onderhoudsarm

Zaken die IKEA zonnepanelen onderscheidt van de concurrentie

De zonnepanelen van IKEA onderscheiden zichzelf van de zonnepanelen door middel van een aantal factoren. Zo biedt IKEA haar klanten een Family pas aan waarbij u 10 tot 15% korting kunt krijgen op uw aankoop. Daarnaast maakt IKEA gebruik van een vaste installateur welke toonbaar gecertificeerd is. Daarnaast geeft IKEA een goede garantieregeling uit waarbij u verzekerd bent van goede voorwaarden. Tenslotte staan de prijzen voor de zonnepanelenpakketten van IKEA vast waardoor u van tevoren weet hoeveel u gaan betalen.

Soort IKEA zonnepanelen

IKEA biedt haar klanten 3 soorten zonnepanelenpakketten: basic, plus en design. Het BASIC-pakket is ideaal voor de meest hellende daken en bevat een standaard configuratie, de installatie, de service en de garantie. Hierbij gaat het om blauwe polykristallijnen panelen van 275 Wp. Het PLUS-pakket is goed te installeren op complexe dak structuren. Dit pakket biedt u de mogelijkheid tot een personaliseerbaar ontwerp met een geoptimaliseerde configuratie van de zonnepanelen om uw investering te maximaliseren. Het DESIGN-pakket biedt een zonnepanelensysteem dat op uw dak geïntegreerd wordt. De panelen zien eruit als een luxueus dakraam. Verder zijn de kenmerken gelijk aan die van het PLUS-pakket, maar met de esthetische update waarbij het gaat om de zwarte monokristallijnen panelen met een rendement van 320 Wp.

De garantievoorwaarden van IKEA zonnepanelen

Er worden bepaalde garantievoorwaarden gehanteerd bij het aanschaffen van zonnepanelen van IKEA. Zo geschiedt zowel de levering als de installatie van de zonnepanelen via het vaste partnerbedrijf Solar Century, waardoor u verzekerd bent dat de panelen veilig geplaatst worden door een gecertificeerde installateur. Hierdoor weet u zeker dat u het hoogste rendement kunt behalen. Zonnepanelen mogen dan wel onderhoudsarm zijn, maar niet onderhoudsvrij. U dient zelf de panelen schoon te houden om het rendement zo hoog mogelijk te behouden. Over de jaren heen zal het rendement teruglopen en indien u dan een garantieclaim wilt doen, is dit alleen mogelijk door het aantonen van professioneel onderhoud aan de zonnepanelen.

Stappenplan IKEA panelen kopen

 1. Bezoek de website van IKEA, kies uw gewenste zonnepanelenpakket en maak een prijsschatting.
 2. Neem telefonisch contact op met SVEA Solar voor een gesprek over de kenmerken van uw dak en uw elektriciteitsverbruik.
 3. U ontvangt aan de hand van deze informatie een offerte.
 4. Indien u de offerte accepteert, maakt SVEA Solar een afspraak om langs te komen voor een scan van uw dak om na te gaan in hoeverre uw dak geschikt is en welke voorbereidingen getroffen moeten worden.
 5. Plan samen wanneer de installatie van start gaat.
 6. Na installatie regelt SVEA Solar zelf de aanvraag voor de subsidie en de registratie van uw zonnepanelen.

Zonnepanelen prijzen IKEA vergelijken

Ook IKEA ziet in dat de zonnepanelenmarkt steeds interessanter wordt waardoor er telkens nieuwe aantrekkelijke aanbiedingen op de markt komen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van IKEA zonnepanelen voor uw huishouden? Neem dan contact op met ons voor uw vrijblijvende offerte.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Zonnepanelen plaatsen op uw dak

Het plaatsen van zonnepanelen op uw dak wordt steeds voordeliger. Duurzame energie

JA Solar brengt 545WP zonnepaneel uit voor massaproductie

JA Solar, een Chinese fabrikant van zonnepanelen, breekt dit jaar de records

Kosten vergelijking van goedkoop vs duur

Wat denk je van de prijzen van zonnepanelen? Afgezien van het milieu,