12+ ervaring in de prijzen van zonnepanelen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Eneco is een koploper op het gebied van duurzame energie en zonnepanelen in Nederland. Inmiddels heeft Eneco een samenwerkingsverband gesloten met partnerbedrijf Suniverse voor het installeren van de panelen en het geven van hoogwaardig professioneel advies. Dat u bespaart op de energierekening met zonnepanelen is wel duidelijk, maar wat zijn precies de kosten voor het aanschaffen van een Eneco zonnepanelensysteem? Lees hieronder verder om hier meer duidelijkheid in te krijgen.

Eneco

Al sinds 2007 is Eneco gestart met het verkopen en installeren van duurzame hoge kwaliteit zonnepanelen. Eneco is de eerste energieleverancier in Nederland en is inmiddels één van de grootste leiders in de energietransitie. Eneco richt zich voornamelijk op duurzame energie, met oog op een groene toekomst. De missie van Eneco zegt het al: ‘Duurzame energie voor iedereen’.

Soorten Eneco zonnepanelen

Voor het aanleggen van de zonnepanelen werkt Eneco nauw samen met het bedrijf Suniverse. Daarnaast verschaft Suniverse ook professioneel advies over duurzame energie, de btw-regeling, subsidiemogelijkheden en de nazorg. Eneco biedt haar klanten de volgende merken zonnepanelen: Canadian Solar CS6k-P van 280 Wp, United Renewable Energy van 310 Wp Mono Full Black en LG Solar 325N1K-A5 NeON2 Black van 325 Wp.

Daarnaast kunt u bij Eneco uit de volgende 3 pakketten kiezen:

  • Basis: 10 blauwe zonnepanelen
  • Optimaal/Comfort: 10 blauwe zonnepanelen
  • Design: 10 zwarte zonnepanelen

Kosten Eneco zonnepanelen

In de tabel hieronder kunt u nagaan wat de gemiddelde kosten zijn voor de Eneco zonnepanelen. Hierbij kunt u kiezen uit 3 verschillende pakketten, elk met een verschillend vermogen en paneelsoort. De meeste prijzen worden pas uitgegeven middels het aanvragen van een offerte, omdat de persoonlijke gegevens over uw huishouden en woningtype nodig zijn voor het uitgeven van een gerichte prijs.

Product Vermogen Pakket inhoud Kosten
GCL zonnepaneel – standaard pakket 285 Wp – Blauw polykristallijn paneel
– 10 jaar productgarantie
– 25 jaar vermogensgarantie
Vanaf €2400
United Renewable Energie zonnepaneel – zwart pakket 310 Wp – Full Black monokristallijn panelen
– 10 jaar productgarantie
– 25 jaar vermogensgarantie
Offerte aanvragen
LG Solar NeON 2 zonnepaneel – premium pakket 330 Wp – All-Black monokristallijn panelen
– 25 jaar product- en vermogensgarantie
Offerte aanvragen
Enphase IQ7 micro-omvormer – 1 omvormer per paneel
– 25 jaar productgarantie
Offerte aanvragen
Growatt string omvormer – 1 omvormer

– 10 jaar productgarantie

Offerte aanvragen

Eneco zonnepanelen stappenplan

Heeft u besloten om een Eneco zonnepanelensysteem aan te schaffen? Volg dan het onderstaande stappenplan:

  1. Vraag een offerte aan door online het formulier in te vullen. Hierna wordt u door Suniverse opgebeld om alle mogelijkheden te bespreken en om een check op afstand te doen van uw dak.
  2. Kies uw zonnepaneelsoort en omvormer aan de hand van het advies van Suniverse.
  3. Maak een afspraak met een installateur van Suniverse om na te gaan in hoeverre uw woning gereed is voor de installatie.
  4. De zonnepanelen worden door een gecertificeerde installateur geïnstalleerd. Vaak kan dit al binnen 24 uur.

Steun op Eneco zonnepanelen

Door zonnepanelen aan te schaffen kunt u zich aanmelden bij de Belastingdienst als ondernemer voor de btw. Op deze manier kunt u de 21% btw die u over de installatie- en aanschafkosten heeft betaald weer terugvragen. De overheid doet dit om haar inwoners te stimuleren om zo veel mogelijk te investeren in duurzame maatregelen. Suniverse kan de btw-aanvraag ook voor u indienen voor € 99, wat u de technische vragen bespaart. Daarnaast kunt u de investeringskosten verlichten door een energiebespaarlening aan te vragen met een laag rentepercentage. Tenslotte is het aan te raden om langs uw lokale gemeente te gaan en te informeren naar de beschikbare regionale subsidies.

Rendement en opbrengst Eneco zonnepanelen

Op een dak waarbij de omstandigheden optimaal zijn levert een paneel gemiddeld 270 kWh op, terwijl dit bij een dak met obstakels, slechte oriëntatie ten opzichte van de zon of schaduwvorming maar 210 kWh per paneel opbrengt. Als we uitgaan van een elektriciteitsprijs van € 0,20 per kWh dan bespaart u jaarlijks gemiddeld €42 tot €56 per paneel. Met 3 panelen wordt de jaarlijkse opbrengst geschat op €120. Het Eneco zonnepaneel met het beste rendement en maximale opbrengst bij gunstige omstandigheden is het LB Solar 325N1K-A5 NeON2 Black zonnepaneel.

Garanties Eneco zonnepanelen

Om kwaliteit te testen is een goede garantieregeling belangrijk. Bij de meeste Eneco panelen krijgt u standaard 5 jaar fabrieksgarantie en een vermogensgarantie met een opbrengst van 90% na 10 jaar of een vermogen van 80% na 25 jaar. Daarnaast kunt u ervanuit gaan dat de panelen door een gecertificeerde installateur van Suniverse wordt aangelegd, wat een duurzame installatie garandeert.

Factoren die de prijs beïnvloeden

Er zijn verschillende factoren die een invloed uitoefenen op de prijs van de Eneco zonnepanelen, namelijk:

  • Het zonnepanelenpakket: Hierbij kunt u kiezen uit 3 pakketten waarbij elk pakket een andere prijs, inhoud en voorwaarden heeft.
  • De omvormer: Er zijn verschillende omvormers waarvan u kunt kiezen, elke omvormer is ideaal voor een bepaalde situatie. Denk aan een bepaalde schaduwval of een aparte hellingshoek.
  • Extra’s: Er zijn meerdere diensten waar Suniverse u mee van dienst kan zijn. Denk aan het aanvragen van de subsidies, vergunningen of de btw-aftrek, reparaties en nazorg van de panelen en eventueel professioneel advies.

Zonnepanelen Eneco vergelijken

Gaat u binnenkort zonnepanelen aanschaffen om te voorzien in de energiebehoeften van uw huishouden en spreken de zonnepanelen van Eneco u wel aan? Neem dan contact op met ons zodat wij de beste prijzen en kwaliteit vinden voor uw persoonlijke situatie. Vraag uw vrijblijvende offerte vandaag nog aan.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Kosten vergelijking van goedkoop vs duur

Wat denk je van de prijzen van zonnepanelen? Afgezien van het milieu,

Vergelijk zonnepanelen

Heeft u interesse in het aanschaffen van zonnepanelen? Verzamel dan van tevoren

Goedkope zonnepanelen dankzij nanotechnologie

Zonnepanelen zullen steeds goedkoper en efficiënter worden dankzij nanotechnologie. Afgelopen week gaf