12+ ervaring in de prijzen van zonnepanelen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Woont u samen met uw partner en bent u een zonnepanelensysteem aan het overwegen voor uw huishouden? Dan gaat u een fantastische keuze maken indien u uiteindelijk de keuze maakt om de panelen te kopen. Voor een tweepersoonshuishouden zijn 11 panelen meer dan voldoende om te voldoen in de (bijna) volledige stroombehoeften van beide personen. Maar wat zijn nou de gemiddelde kosten die komen kijken bij het aanschaffen van 11 zonnepanelen? Dit leest u allemaal hieronder.

Kosten 11 zonnepanelen op uw dak

Afhankelijk van het vermogen per paneel, kunt u met 11 zonnepanelen op uw dak profiteren van mooie jaarlijkse besparingen. Hoeveel u voor een set van 11 panelen gaat betalen is afhankelijk van de paneelsoort die u selecteert voor uw huishouden. Kiest u voor de goedkoopste optie, dan bent u op zoek naar de dunne film/amorf panelen. Wilt u liever profiteren van het hoogste rendement? Dan zijn de glas-glas zonnepanelen ideaal voor u. Glas-glas zonnepanelen staan namelijk bekend om het hoogste rendement van alle paneelsoorten. Hieronder treft u een overzicht van de gemiddelde kosten bij het kopen van 11 zonnepanelen per paneelsoort:

Paneelsoort Prijs per paneel Kosten 11 panelen
Dunne film/Amorf €300 – €400 €3.300 – €4.400
Polykristallijn €450 – €550 €4.950 – €6.050
Monokristallijn €500 – €600 €5.500 – €6.600
Glas-glas €700 – €800 €7.700 – €8.800

De btw-regeling voor 11 zonnepanelen

Elke Nederlandse particulier of ondernemer die onlangs een zonnepanelensysteem heft aangeschaft mag de 21% btw die betaald is over zowel de aanschafkosten als de installatiekosten terugvragen bij de Belastingdienst. Omdat u met zonnepanelen ook stroom teruglevert aan het energienet, wordt u als ondernemer gezien in de ogen van de Belastingdienst waardoor ook particulieren de btw kunnen aanvragen. In dit geval wordt gebruik gemaakt van de Kleine Ondernemersregeling. Om de btw terug te vragen dient u zich te registreren via de website van de Belastingdienst waarna u een aangiftebiljet ontvangt die u vervolgens in kunt dienen. Hieronder treft u een overzichtelijk kostenplaatje met de gemiddelde kosten van de btw over 11 zonnepanelen per paneelsoort.

Paneelsoort Kosten 11 panelen inclusief btw Btw over de panelen Kosten exclusief btw 11 panelen
Dunne film/Amorf €3.300 – €4.400 €574 – €763 €2.726– €3.637
Polykristallijn €4.950 – €6.050 €858 – €1.060 €4.092 – €4.990
Monokristallijn €5.500 – €6.600 €955 – €1.145 €4.545 – €5.455
Glas-glas €7.700 – €8.800 €1.337 – €1.528 €6.363 – €7.272

Factoren die van invloed zijn op de prijs

De prijs van zonnepanelen wordt opgebouwd uit verschillende gedeeltes. Zo dient u rekening te houden met de volgende factoren tijdens het bepalen van de prijs:

  • Het soort zonnepaneel: De vier verschillende soorten zonnepanelen hebben elk een eigen prijskaartje waarbij het amorf paneel het goedkoopst is en de glas-glas panelen het duurst.
  • Het merk: Een merk uit tier 1 kosten meer dan een merk uit tier 2 of 3. Hoe duurder het merk, des te duurder de panelen.
  • Aantal panelen: Koopt u meer panelen? Dan kunt u er ook van uitgaan dat u meer gaat betalen.
  • Prijs van de omvormer: U dient tijdens de levensduur van uw zonnepanelen minstens éénmaal uw omvormer vervangen, aangezien de gemiddelde levensduur van omvormers maar 10 jaar is en die van zonnepanelen ruim 25 jaar.
  • Installatie: Huurt u een gecertificeerde installateur in? Dan betaalt u automatisch meer dan bij het aannemen van een amateur. U kunt ook zelf de panelen installeren, maar u krijgt geen garanties van de leverancier in deze gevallen.

Besparen met 11 zonnepanelen

Omdat het aanschaffen van een zonnepanelensysteem van 11 panelen een vrij hoge investering is, is het natuurlijk ideaal als er bespaarmogelijkheden zijn. Besparen kan door gebruik te maken van alle steun die de overheid u toereikt in de vorm van subsidies, de btw-regeling, leningen en hypotheken of gratis professioneel advies van een ervaren energiedeskundige. Daarnaast kunt u een collectief starten, uzelf aansluiten bij eentje of kijken in hoeverre de buren samen met u een zonnepanelensysteem wil kopen. Besparen is verder mogelijk door langs een collectief te gaan om te profiteren van de flinke kortingen, of door op zoek te gaan naar aanbiedingen op zonnepanelen. Is de aanschafprijs te hoog? Dan kunt u ook besparen door eerst klein te beginnen en in de toekomst meer panelen aan te schaffen om uw rendement te verhogen. Tenslotte kunt u zelf uw zonnepanelen installeren indien u beschikt over de juiste kennis en deskundigheid en loont het om eerst meerdere offertes van verschillende regionale zonnepanelen specialisten te vergelijken. Zo weet u zeker dat u het beste bod selecteert waarmee u het meest bespaart.

Zonnepanelen specialisten vergelijken

Een set van 11 zonnepanelen is de ideale keuze voor een jong stel dat pas is gaan samenwonen. Zo kunt u uw huishouden ook voorzien van groene stroom, bent u milieuvriendelijk bezig, betaalt u minder per maand op de energierekening en profiteert u van de mooie jaarlijkse opbrengsten. Bent u benieuwd wat de kosten en mogelijkheden zijn voor het aanschaffen en het plaatsen van een set van 11 zonnepanelen voor uw huishouden? Neem dan contact op met ons voor een gratis en geheel vrijblijvende offerte.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Is investeren in zonnepanelen verstandig?

Sinds de introductie van het energielabel wordt het nog belangrijker om een

Snel groeiende verkoop van zonnepanelen in Nederland: twee potentiële problemen

Het is natuurlijk geweldig nieuws dat de productie van hernieuwbare stroom in

Hoe ziet een zonnepanelen offerte eruit?

Let op: de laagste prijs voor zonnepanelen is lang niet altijd de