12+ ervaring in de prijzen van zonnepanelen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Ook BMW heeft zich gestort op de zonnepanelen markt door een nauwe samenwerking te vormen met het welbekende Duitse bedrijf Solarwatt. De glas-glas zonnepanelen afkomstig uit de productie van deze twee grote bedrijven zijn zeer duurzaam en worden door de Consumentenbond aangeraden vanwege de goede kwaliteit-prijs verhouding. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van glas-glas zonnepanelen van BMW? Lees dan hieronder verder voor meer informatie.

Solarwatt/BMW

Het Duitse bedrijf Solarwatt is opgericht in 1993 en is inmiddels één van de grootste leveranciers van elektriciteitsopslag op internationale schaal. Het bedrijf is grotendeels in handen van BMW-eigenaar Stefan Quandt. De productie van de Solarwatt panelen worden in samenwerking met BMW uitgevoerd waarbij gebruik gemaakt wordt van zeer geautomatiseerde en innovatieve technologieën. De zonnepanelen van Solarwatt zijn duurzaam en kwalitatief goed en staan bekend om de hoge opbrengsten die ze leveren. Op wereldwijd niveau heeft Solarwatt al ruim 5 miljoen zonnepanelensystemen verkocht sinds 1993.

Glas-glas zonnepanelen

Glas-glas zonnepanelen bestaan uit een laag glas, een laag zonnecellen en een laag glas aan de achterkant van het paneel. Dit in tegenstelling tot reguliere panelen, waarbij de achterzijde uit een kunststoffolie bestaat welke na verloop van tijd kwetsbaar wordt voor externe invloeden zoals vocht, temperatuurverschillen of mechanische spanningen. Door de glazen achterzijde van glas-glas panelen zijn ze veel duurzamer en degraderen ze minder snel. Er zijn 2 soorten glas-glas zonnepanelen namelijk zonnepanelen met een aluminium frame en frame loze panelen.

Voor- en nadelen van glas-glas zonnepanelen

De voordelen van glas-glas zonnepanelen zijn:

 • De opbrengst per jaar is bij glas-glas zonnepanelen zeker 5% meer vergeleken met andere zonnepaneelsoorten.
 • Op glas-glas zonnepanelen krijgt u meestal 30 jaar garantie.
 • Glas-glas zonnepanelen zijn makkelijk te onderhouden
 • Deze panelen gaan lang mee, zeker 25 tot 30 jaar.
 • Het vermogen per paneel is hoger vergeleken met andere paneelsoorten.
 • Omdat de vraag naar glas-glas zonnepanelen steeds meer stijgt, bent u met glas-glas zonnepanelen voorbereid op de toekomst.
 • Deze panelen zijn duurzaam. Dit houdt in dat ze zowel weersresistent zijn als brandveilig.
 • Glas-glas zonnepanelen zijn door de Consumentenbond getest en als beste paneelsoort beoordeeld.

Ook glas-glas zonnepanelen hebben nadelen. Denk bijvoorbeeld aan het vrij hoge prijskaartje wat er aan een glas-glas zonnepanelensysteem hangt. Hiertegenover staat wel dat uw vermogen hoger zal zijn en dus de opbrengst ook meer. Daarnaast zijn dergelijke panelen zwaar in gewicht wat het verplaatsen moeilijk maakt tijdens de installatie. Tenslotte zijn glas-glas zonnepanelen glimmend en vallen dus snel op.

Soorten glas-glas zonnepanelen BMW

De verschillende soorten glas-glas zonnepanelen die Solarwatt aanbiedt zijn:

 • Vision 60P: Polykristallijne glas-glas zonnepanelen met een zilverkleurig frames en een vermogen van 275 tot 280 Wp per paneel, ideaal voor alle daktypes en groottes. Daarnaast worden dergelijke panelen voornamelijk gebruikt voor platte daken en in de industriële branche.
 • Vision 60M style: Monokristallijne glas-glas zonnepanelen met een zwarte omlijsting en een gemiddeld vermogen van 310 tot 315 Wp. Dit soort panelen zijn geschikt voor alle daktypes maar worden voornamelijk gebruikt op schuine daken.
 • Vision 60M Highpower: Duurzame monokristallijne glas-glas zonnepanelen met een vermogen van 310 tot 320 Wp en een zwart frame. Dit soort panelen kunnen op alle daken worden aangelegd.
 • Vision 36M L: Transparant monokristallijne frame loze glas-glas zonnepanelen met een gemiddeld vermogen van 170 Wp per paneel. Dergelijke panelen worden vooral gebruikt voor overhead beglazing vanwege het lichte gewicht.

Kostentabel glas-glas zonnepanelen van BMW

In het overzicht hieronder kunt u nagaan wat de gemiddelde aanschafkosten zijn inclusief installatie en 21% btw voor een BMW glas-glas zonnepanelensysteem.

Paneelsoort Aantal Vermogen Kosten
Glas-glas 285 Wp 6 1.710 Wp €3.750 – €4.250
Glas-glas 285 Wp 10 2.850 Wp €5.000 – €5.500
Glas-glas 285 Wp 14 3.990 Wp €6.500 – €7.000
Glas-glas 285 Wp 18 5.130 Wp €7.250 – €7.750
Glas-glas 285 Wp 24 6.840 Wp €9.750 – €10.250

Opbrengst BMW glas-glas zonnepanelen

Om de opbrengst van de BMW zonnepanelen te berekenen dient u te kijken naar een aantal factoren. Zo is de netto-opbrengst van de zonnepanelen zeer belangrijk, als ook uw woonlocatie. De geografische ligging van uw woning kan qua aantal zonuren per dag flink verschillen. Daarnaast dient u na te gaan wat uw daktype is en hoe de zonnepanelen gepositioneerd zijn. Over het algemeen moeten de glas-glas zonnepanelen van BMW na 25 jaar nog minstens 80% van de totale opbrengst leveren.

Garantie BMW glas-glas zonnepanelen

Wanneer u zonnepanelen aanschaft is een goede garantieregeling van groot belang. Let voornamelijk op de vermogens- en productgarantie. Op de glas-glas zonnepanelen krijgt u 30 jaar productgarantie, vermogensgarantie en installatiegarantie. Op de glas-folie zonnepanelen is dat 15 jaar productgarantie en 25 jaar vermogensgarantie. Dankzij de garanties hoeft u zich geen zorgen te maken in de toekomst voor onvoorziene kosten mocht er onverhoopt wat verkeerd gaan, omdat uw rendement verzekerd is.

Glas-glas zonnepanelen BMW vergelijken

Gaat u zonnepanelen aanschaffen en spreekt het bedrijf BMW u wel aan vanwege de betrouwbaarheid? Aarzel dan niet verder en neem contact op zodat wij u helpen aan een vergelijking van de beste zonnepanelen specialisten in uw regio voor het installeren van glas-glas zonnepanelen van BMW. Vraag uw offerte op.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Zonnepanelen kopen

Mensen zijn altijd op zoek naar mogelijkheden om hun energie rekening te

Zonnepanelen Huren

Is zonnepanelen huren nou echt zo voordelig? Tegenwoordig zie je steeds meer

Vergelijk zonnepanelen

Heeft u interesse in het aanschaffen van zonnepanelen? Verzamel dan van tevoren