12+ ervaring in de prijzen van zonnepanelen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Csun is een Chinese leverancier van zonnepanelen. Het is een bedrijf wat betaalbare panelen levert die zich goed laten plaatsen in grote projecten. Het is niet voor niets dat grootleverancier Wij Willen Zon met deze panelen werkt. We keken naar een aantal producteigenschappen van deze panelen. Ook geven we kooptips.

Het segment van de panelen

De panelen van deze leverancier vallen onder het hoog segment. Het zijn panelen met een goede betrouwbaarheid en kwaliteit. Daarnaast hebben ze een goed vermogen waardoor ze zich lenen voor projecten.

De voordelen van de panelen :

  • Betaalbare panelen. De panelen zijn zeer betaalbaar; ze hebben de juiste prijs/kwaliteit verhouding. Dat maakt het tot interessante panelen voor grote in- en verkoop.
  • Energie bij zon- en daglicht. Doordat de panelen zijn gemaakt van monokristallijn silicium leveren ze energie bij zowel zonlicht als gefilterd daglicht. Je hebt dus een goed rendement bij de panelen en ze leveren de hele dag door geld op.

De nadelen van de panelen:

  • Kans op oververhitting. Dit is het grootste risico wat je loopt bij panelen met een metalen achterkant. De panelen zullen in een spaarstand gaan wanneer de temperatuur aan de achterkant te hoog oploopt. Op warme dagen leveren ze dus minder stroom.

De kosten van de panelen

De panelen van dit merk worden tegen een gemiddelde prijs verkocht. Dat houdt in dat ze tussen de 180 en 210 euro kosten per paneel. Je koopt deze panelen altijd via de installateur in combinatie met een omvormer en het installatie- en montagemateriaal.

Waar koop je de panelen

De panelen worden altijd gekocht en geleverd via de installateur. De installateur koopt de panelen op zijn beurt bij de vakhandel of via de importeur. De panelen zullen nooit zonder een totale service worden verkocht. Daaronder valt dus ook het installeren en het monteren. Kies een installateur die deze panelen verkoopt.

De temperatuur coëfficiënt van de panelen

  • Voltage -0,307%/K
  • Current: +0,039%/K
  • Power -0,423%/K.

De productgarantie en de vermogensgarantie van deze panelen

De panelen hebben een productgarantie van 10 jaar. Dat wil zeggen: als de panelen zijn onderhouden door een gecertificeerd monteur en als ze zijn geïnstalleerd door een gecertificeerd installateur.

De panelen hebben een vermogensgarantie van 25 jaar. Daarbij wordt als voetnoot vermeld dat in het eerste jaar een terugval van het vermogen is van maximaal 3,5 procent. Daarna zal er jaarlijks een terugval zijn van hooguit 0,68 procent. Het uiteindelijke vermogen aan het eind van het 25ste jaar zal rond 80,18 procent liggen.

De tolerantie van de panelen

De panelen van dit merk hebben een tolerantie van 0~3%. Een positieve tolerantie dus.

Welke Tier groep

De panelen vallen onder de Tier 1 groep. Dat heeft te maken met het feit dat je met een solide leverancier te maken hebt die niet zomaar failliet zal gaan.

Welk rendement hebben de panelen

De panelen van dit merk hebben een rendement wat oploopt tot 310 Wp. Het gaat in dat geval om de monokristallijn panelen. Je verdient de installatie terug in een termijn tussen 8 en 10 jaar.

Eerst offertes vergelijken en dan kopen

Je vergelijkt eerst offertes voor je tot aanschaf overgaat. Dat doe je door op onderstaande button te klikken. Je ontvangt daarna vrijblijvend meerdere offertes. Die vergelijk je op deze punten:

  • De kosten van het materiaal. Daarbij gaat het om het materiaal van de zonnepanelen en de omvormer maar ook om de kosten voor het installatiemateriaal en het montagemateriaal.
  • De hoogte van het arbeidsloon. Je moet uiteraard alleen gecertificeerde installateurs met elkaar vergelijken.
  • De prijzen die je vergelijkt moeten allemaal inclusief de BTW zijn.
  • Kijk naar de afstand die de installateur moet afleggen om bij jouw huis te komen. Een installateur uit je eigen omgeving is sneller aanwezig en is nog eens goedkoper ook.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Zonnepanelen 2023, laagste prijs sinds 2020!

De prijzen van zonnepanelen zijn tijdens de corona periode enorm gestegen door

Zonnepanelen kopen

Mensen zijn altijd op zoek naar mogelijkheden om hun energie rekening te

Zonnepanelen Huren

Is zonnepanelen huren nou echt zo voordelig? Tegenwoordig zie je steeds meer