12+ ervaring in de prijzen van zonnepanelen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Wat kosten zonnepanelen in Boerelaan ? Wist u dat de prijzen van zonnepanelen per installateur in Boerelaan flink uiteen lopen? Daarom hebben wij een handige kostenoverzicht gemaakt zodat u in één oogopslag weet wat de gemiddelde prijzen zijn. Zo komt u niet voor verassingen te staan. Daarnaast helpen we u door bespaartips te geven.
#Bespaartip 1: Zo kunt u in één klap tot 4 offertes van installateurs in Boerelaan ontvangen als u ons offerteformulier invult. Geheel gratis gratis, geheel vrijblijvend!

Zonnepanelen prijzen in Boerelaan

Veel mensen in Boerelaan vragen zich af wat kosten zonnepanelen als ik die op mijn dak wil laten plaatsen. Het antwoord is afhankelijk van meerdere factoren en is niet voor iedereen gelijk. Zo kunt u kiezen voor hoge kwaliteit panelen (monokristallijn) en gemiddelde kwaliteit panelen (polykristallijn). De laatste jaren zijn de kosten van zonnepanelen echter flink gedaald en dat is voor consumenten in Boerelaan erg gunstig. De gemiddelde prijs voor een zonnesysteem van tien panelen met een totaal vermogen van ongeveer 2500 Wattpiek, kost gemiddeld 4.700 euro. Daar zit dan de omvormer en de installatie bij. Hieronder vindt u een handig prijs overzicht.
#personen  Aantal kWh ² X panelen ³ Prijs4 Excl. btw 5 Besparing 6
1 1.840 8 € 4.156 € 3.435 €420,-
2 2.930 13 € 6.274 € 5.185 €675,-
3 3.590 16 € 7.264 € 6.004 €830,-
4 4.040 18 € 7.700 € 6.363 €930,-
5 4.520 20 € 8.402 € 6.944 €1040,-
6 4.830 21 € 8.808 € 7.279 €1110,-
NB: Volgens de Nibud heeft een gemiddeld huishouden in Boerelaan 2910 kWh per jaar nodig.

Uitleg berekening

  • 2 Gemiddeld gebruik per jaar in kWh.
  • 3 Aantal benodigde zonnepanelen. Wij gingen uit van 270 WattPiek (WP) per paneel. Hoe hoger de WP des te minder zonnepanelen u nodig hebt. Ideaal als u een klein dakoppervlakte bezit.
  • 4 De kosten berekent u door het vermogen in WP te vermenigvuldigen met de prijs per Wattpiek. De totaalprijs die u hier ziet is inclusief BTW en inclusief installatie.
  • 5 De 21% procent btw die u heeft betaald mag u aftrekken omdat u als ondernemer wordt gezien.
  • 6  De besparing per jaar is de huidige energieprijs x het gemiddeld aantal kWh per jaar(2017 = 0,23 euro per kWh).
zonnepanelen in Boerelaan
Zonnepanelen in Boerelaan

Verschillende prijzen per situatie

Natuurlijk zijn de kosten van een complete zonnepanelen installatie zijn per situatie verschillend, zeker als u wilt dat de zonnepanelen het complete energieverbruik opwekken. Als u een tweepersoons huishouden hebt, dan verbruikt u gemiddeld 3400 kWh (kilo Wattuur) per jaar aan energie. Daarvoor is een totaal vermogen van 4000 Wp aan zonnepanelen nodig. Voor vijf personen geldt een gemiddeld energieverbruik van ongeveer 4.520 kWh per jaar. Het vermogen van de zonnepanelen wat dan nodig is, is 5300 Wp. De aanschaf kosten zonnepanelen kunnen dan al aardig oplopen richting de 7.000 euro inclusief installatie + omvormer na de teruggave van de btw!
#Tip 2: Kies voor kwaliteit zonnepanelen en het liefst van een groot merk, dan heeft u de grootste kans op garantie. Lage kwaliteit panelen degraderen snel. Betaal liever een paar honderd euro meer voor hoge kwaliteit panelen. Denk aan merken als AEG en LG.

Goedkope zonnepanelen in Boerelaan

U wilt graag zonnepanelen kopen omdat u daardoor veel geld per jaar kunt besparen op uw energierekening. De opbrengst van de zonnepanelen is afhankelijk van de situatie. Zo wordt de opbrengst niet alleen bepaald door het vermogen, maar ook door het aantal zonuren. Ook de hellingshoek van de panelen speelt een rol. Een paar aandachtspunten:
  • Er zijn verschillende soorten zonnepanelen op de markt. Deze dragen ook bij aan de totale kosten van de zonnepanelen en die kunnen sterk variëren. Zo zijn er de monokristallijn en polykristallijn zonnepanelen. Ook zijn er nog dunne film zonnepanelen, maar deze zijn minder populair.
  • Het vermogen is ook van belang. Bij het vermogen van de zonnepanelen gaat het over het maximale vermogen bij optimale omstandigheden.
  • De omvormer is ook belangrijk. Deze zet namelijk de opgewekte stroom om in stroom die in huis gebruikt kan worden.
  • De kosten van de zonnepanelen worden verder nog bepaald door de installatiekosten. Soms betaalt u een prijs inclusief de installatie, maar het kan ook zijn dat u extra moet betalen daarvoor. Informeer daarom altijd goed naar de mogelijkheden en wat er wel en niet bij de prijs is inbegrepen. Dit geeft u namelijk een goed beeld van de totale kosten van de zonnepanelen.
  • En als laatste, is uw dak wel geschikt voor zonnepanelen?

Prijsontwikkeling zonnepanelen

Milieu Centraal is een initiatief van het ministerie VROM en houdt nauwlettend de ontwikkelingen op het gebied van milieu en energie in de gaten. Zo vermeldt Milieu Centraal op haar website een overzicht van de prijs van zonnepanelen en de ontwikkeling van de prijzen over de afgelopen jaren. In onderstaande tabel kunt u aflezen dat de zonnepanelen kosten in de afgelopen vijf jaar zijn gehalveerd. En dat is goed nieuws. Lees ook: zonnepanelen kopen in Boerelaan .
prijsontwikkeling pv panelen Boerelaan
prijsontwikkeling pv panelen Boerelaan
Dit betekent dat de terugverdientijd zonnepanelen enorm is teruggelopen en dat de opwekking van energie door middel van zonnepanelen zeer rendabel is geworden. Bovenstaande tabel zijn prijzen inclusief installatie en omvormer.

Factoren voor de berekening

Voor de berekening gaan we uit van een zonnepaneel dat 250 Watt-Piek (250 Wp) vermogen levert per paneel. Dat wil zeggen 250 Watt per seconde onder ideale omstandigheden. Ideale omstandigheden voor de opwekking van elektriciteit met zonnepanelen wordt bepaald door de sterkte van de zon, de invalshoek van de zon en de temperatuur van de panelen.

Voorbeeld berekening:

Een gemiddeld gezin verbruikt 3100 kWh aan elektriciteit per jaar. Stel nu dat u al uw elektriciteit zelf wilt opwekken. Om de berekening van Kwh naar Wp niet te ingewikkeld te maken, maken we gebruik van een vuistregel. In Nederland geldt als vuistregel dat een zonnepaneel per Wp ongeveer 0,85 tot 1 kWh aan elektriciteit oplevert per jaar. Dit hangt af van de omstandigheden, waar u in Nederland woont en de ligging en plaatsing van uw zonnepanelen. Om dus 3100 kWh op te wekken heeft u afgerond 3500 Wp aan vermogen nodig (1Wp > 0,9 Kwh). Dus in dit geval 3500 / 250 = 14 zonnepanelen. Kijken we dan naar de tabel hierboven dan zou een dergelijke installatie van 3500 Wp u ongeveer 6500,- euro betalen incl. btw. De BTW kunt u weer terugvragen waardoor u eigenlijk €5400,- betaald voor een installatie met 14 zonnepanelen die 3100 KWh aan elektriciteit leveren. Door nu bij meerdere aanbieders offertes van zonnepanelen op te vragen kunt u wellicht nog meer besparen. Voer uw gegevens in en vraag nu vrijblijvend maximaal 4 offertes zonnepanelen aan. Lees ook: subsidie zonnepanelen in Boerelaan .

(Gem.) Opbrengst zonnepanelen in Boerelaan

Opbrengst zonnepanelen Boerelaan
Opbrengst zonnepanelen Boerelaan

Investeren

Voordat u zomaar zonnepanelen laat plaatsen wilt u natuurlijk weten wat de kosten zijn en waar u aan toe bent. Uiteraard wilt u weten of uw dak geschikt is voor zonnepanelen, wat de voordelen zijn en wat het u gaat opleveren. De installateurs waar wij mee samen werken zijn geselecteerd op hun goede recensies. Zij kunnen al uw vragen met betrekking tot de installatie en de beschikbare zonnepanelen subsidie regelingen beantwoorden. Wist u bijvoorbeeld dat investeren in zonnepanelen nog nooit zo voordelig is geweest. Zo zijn de prijzen van zonnepanelen enorm gedaald de afgelopen jaren. Bovendien maakt u tegenwoordig meer rendement met zonnepanelen dan door het geld op een spaarrekening te laten staan. Al deze informatie over zonnepanelen vindt u ook terug op onze website. Omdat u zoekt op zonnepanelen wilt u liever de zonnepanelen door een installateur uit uw regio laten plaatsen. Dit is zeker verstandig bijvoorbeeld voor als er iets mis is met de zonnepanelen installatie op uw dak. De installateur woont bij u in de buurt en kan makkelijk naar u toe komen vanwege de garantie. Als een installateur ver weg woont, dan is het vrij lastig om dat allemaal te regelen. Nog een reden dus om te kiezen voor Zonnepanelen en gelijk meerdere offertes aan te vragen.

Prijsvergelijking

Goedkope zonnepanelen vindt u bij u in de buurt in Boerelaan . Hiervoor hoeft u niet te kiezen voor zonnepanelen uit Duitsland of China. U kunt een hoop winst behalen door offertes te vergelijken, gebruik te maken van alle regelingen voor zonnepanelen die de overheid heeft bedacht. Denk aan salderen. Uw installateur kan u daar alles over vertellen of lees meer op onze website. Ga daarom eerst op zoek wat de goedkope zonnepanelen kosten door bij ons de zonnepanelen offertes aan te vragen. Het kost u geen tijd. Prijzen van zonnepanelen vergelijken is nog nooit zo makkelijk geweest.

Btw terugvragen Boerelaan

Wilt u de btw van het aankoopbedrag van uw zonnepanelen terugvragen? Schakel dan een btw specialist in. Hieronder vindt u de contact punten van de Rijksoverheid.

Offertes zonnepanelen aanvragen in Boerelaan

Voordat u zonnepanelen laat plaatsen is het verstandig om meerdere offertes zonnepanelen aan te vragen. Door een offerte krijgt u een goed beeld van de mogelijkheden en een antwoord op de vraag: “wat kosten zonnepanelen?”. Door meerdere offertes aan te vragen heeft u bovendien vergelijkingsmateriaal en kunt u bekijken wat de verschillen zijn en waarom de kosten van de zonnepanelen zo kunnen variëren. De prijs van de panelen kan ook afhankelijk zijn van subsidie voor uw zonnepanelen. Soms zijn er nog steeds bepaalde gemeenten die subsidie geven als u zonnepanelen laat plaatsen en zo kunt u besparen op de kosten van uw zonnepanelen. Vraag in ieder geval meerdere offerte zonnepanelen aan, zodat jij weet waar u aan toe bent als u daadwerkelijk zonnepanelen laat plaatsen. De installateur uit uw regio weet precies welke regelingen actief zijn in uw gemeente.

Zonnepanelen installateurs in Boerelaan

Heeft u een bedrijf en wilt u leads ontvangen voor zonnepanelen in Boerelaan ? Neem dan contact op met ons.
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Zonnepanelen 2023, laagste prijs sinds 2020!

De prijzen van zonnepanelen zijn tijdens de corona periode enorm gestegen door

Vergelijk zonnepanelen

Heeft u interesse in het aanschaffen van zonnepanelen? Verzamel dan van tevoren

Is investeren in zonnepanelen verstandig?

Sinds de introductie van het energielabel wordt het nog belangrijker om een