12+ ervaring in de prijzen van zonnepanelen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Mensen zijn altijd op zoek naar mogelijkheden om hun energie rekening te verlagen. Zo kunt u bijvoorbeeld uw woning beter isoleren, maar u kunt er ook voor kiezen om te investeren in duurzame, groene energie. Zonnepanelen kopen is een populaire manier om uw energie rekening te verlagen. Het was lange tijd een ware hype, vaak veroorzaakt door de enorme subsidies die er voor toegekend werden.
Maar is zonnepanelen kopen vandaag de dag nog interessant en kunt u nog subsidie op zonnepanelen krijgen?

Welke zonnepanelen kopen?

Voordat u bepaalde zonnepanelen gaat kopen dient u rekening te houden met een aantal factoren.
In principe zijn er drie verschillende soorten zonnepanelen. Zo kunt u kiezen uit de monokristallijn zonnepanelen, de polykristallijn zonnepanelen en als laatste de amorf zonnepanelen.
De verschillende zonnepanelen die verkrijgbaar zijn verschillen van elkaar en hebben zo hun eigen specifieke kenmerken.

De amorf zonnepanelen zijn bijvoorbeeld de voordeligste van de drie soorten, maar leveren het minste rendement op waardoor de terugverdientijd eigenlijk gelijk is aan de andere typen zonnepanelen.

Wilt u echt kwalitatieve zonnepanelen kopen en heeft u daar een hogere prijs voor over?
In dat geval kunt u kiezen voor monokristallijn zonnepanelen. Deze zijn het duurst van alle zonnepanelen op de markt, maar leveren wel veruit het beste rendement. Ook kwalitatief zijn deze zonnepanelen beter dan de andere modellen. Gaat u zonnepanelen kopen laat u dan altijd goed voorlichten door meerdere bedrijven wat voor u de beste keuze is.

Zonnepanelen kopen met subsidie

Het verdwijnen van de landelijke subsidies voor zonnepanelen heeft er voor gezorgd dat veel mensen zich afvragen of zonnepanelen kopen tegenwoordig nog wel interessant is. Doordat de zonnepanelen kosten de afgelopen jaren aanzienlijk zijn gedaald is er minder noodzaak voor subsidie op zonnepanelen. Door deze prijsdaling is de subsidie op zonnepanelen dan ook afgeschaft door de overheid. Wel zijn er andere stimuleringsmaatregelen actief om zonnepanelen kopen te promoten.
Zonnepanelen kopen is vandaag de dag nog steeds een slimme investering waardoor u in ieder geval rendement maakt op uw spaargeld.
zonnepanelen kopen
Door daarnaast ook nog de prijzen van zonnepanelen te vergelijken kunt u nog meer besparen op de kosten.

Subsidie op zonnepanelen via de gemeente

De landelijke subsidie regeling is helaas afgeschaft. Maar het kan zijn dat uw eigen gemeente nog steeds een subsidie potje beschikbaar heeft voor als u wilt investeren in zonnepanelen. Of een subsidie voor zonnepanelen wordt toegekend kan dus per gemeente verschillen.
Zo zijn er dus diverse mogelijkheden als u besluit om zonnepanelen te kopen. De zonnepanelen installateur uit uw eigen regio is precies op de hoogte van de lokale regelingen van uw gemeente.

Zonnepanelen kopen? Laat de installatie over aan de vakman

Als u heeft besloten om zonnepanelen te kopen, ga ze dan niet zelf plaatsen. Zelfs als u erg handig bent dan is het verstandiger om zonnepanelen plaatsen over te laten aan de vakman. De reden hiervoor is ‘aansprakelijkheid’. Stel dat er iets gebeurt met de zonnepanelen op uw dak waardoor er brand ontstaat. Denkt u dat uw verzekering nog uitkeert als later blijkt dat de oorzaak van de brand te wijten is aan de door uzelf geplaatste zonnepanelen op uw dak?
Gaat u zonnepanelen kopen, bespaar dan niet op de installatiekosten. De belangen zijn te groot om ook maar enig risico te lopen dat er iets mis is met uw zonnepanelen installatie.
U kunt beter de besparen op de kosten van zonnepanelen door offertes te vergelijken als u zonnepanelen gaat kopen.


Laatste nieuws

Hoe ziet een zonnepanelen offerte eruit?

Let op: de laagste prijs voor zonnepanelen is lang niet altijd de

Zonnepanelen kopen

Mensen zijn altijd op zoek naar mogelijkheden om hun energie rekening te

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De energierekening blijft maar stijgen en veel woningeigenaren willen door het plaatsen