12+ ervaring in de prijzen van zonnepanelen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wanneer u van plan bent om zonnepanelen aan te schaffen dan wilt u natuurlijk weten hoe u het beste aan goedkope zonnepanelen kunt komen. Voordat u overgaat tot de aanschaf van goedkope zonnepanelen uit China of Duitsland, is het verstandig om uzelf goed te informeren over de mogelijkheden en beperkingen. Goedkoop is namelijk meestal duurkoop.

Goedkope zonnepanelen uit China

Als u in Google op zoek gaat naar goedkope zonnepanelen, komt u waarschijnlijk vroeg of laat een tip tegen om zonnepanelen uit China te kopen. Bedenk dan wel dat u er nooit zeker van bent dat de kwaliteit van deze goedkope zonnepanelen goed is.
Dingen om rekening mee te houden als u zelf zonnepanelen gaat importeren uit China:

  • De prestatie en het rendement van Chinese zonnepanelen blijkt over het algemeen wat lager te zijn dan andere zonnepanelen. Ook kunnen er tijdens het vervoer vanuit China micro barstjes ontstaan die het rendement en prestatie van de zonnepanelen aanzienlijk kunnen verminderen.
  • Bovendien moeten zonnepanelen die in Europa worden geïnstalleerd voldoen aan hoge eisen. De Chinese zonnepanelen presteren wat dat betreft veelal zeer onder de maat.
  • Tot slot gaan veel van deze Chinese leveranciers na korte tijd failliet of blijken ze om andere redenen ineens niet meer te bestaan. U kunt dan geen aanspraak meer maken op de beloofde garanties of gemaakte service afspraken.

Wees daarom zorgvuldig en voorzichtig met het zelf importeren van Chinese zonnepanelen.

Goedkope zonnepanelen uit Duitsland

Ook in Duitsland kunt u zonnepanelen kopen tegen eenzelfde laag tarief als in China. Het voordeel is echter dat de Duitse zonnepanelen niet alleen goedkoop zijn, maar ook van hoge kwaliteit. De goedkope Duitse zonnepanelen komen ook met gemak door de strenge Europese inspectie. Met de aanschaf van Duitse goedkope zonnepanelen is dus in principe niets mis. Er geldt zelfs een lange garantieperiode en de kwaliteit en prestaties doen niet onder voor duurdere zonnepanelen van eigen bodem.

Het enige nadeel is dat die garantie alleen geldt wanneer u met klachten naar Duitsland gaat. Wanneer zich problemen voor doen of reparaties nodig zijn, kost het veel meer tijd dan wanneer Nederlandse leveranciers even moeten langskomen.

Goedkope zonnepanelen aanschaffen

Wat u ook besluit, zorg ervoor dat u goed geïnformeerd bent. Verzamel informatie over de verschillende soorten zonnepanelen. Ook op deze website vindt u veel informatie voor het vergelijken van zonnepanelen.

Ook als u al heeft besloten om zelf goedkope zonnepanelen uit Duitsland of China te halen, is het raadzaam om vrijblijvend verschillende offertes aan te vragen voor zonnepanelen van installateurs uit uw eigen regio. Op die manier kunt u de zonnepanelen prijzen nog beter vergelijken en een weloverwogen keuze maken.


Laatste nieuws

Coronavirus veroorzaakt tekort aan zonnepanelen

Coronavirus veroorzaakt tekort aan zonnepanelen Zal u niet verbazen dat de Coronacrisis

Subsidie zonnepanelen 2020

Is het tegenwoordig nog mogelijk om subsidie op zonnepanelen te krijgen? Een

Is investeren in zonnepanelen verstandig?

Sinds de introductie van het energielabel wordt het nog belangrijker om een