12+ ervaring in de prijzen van zonnepanelen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Je zal misschien denken dat het onmogelijk is om gratis zonnepanelen te laten plaatsen, maar niets is minder waar. Dat heet, je zal ze natuurlijk altijd moeten aanschaffen, maar uiteindelijk kun je er zonder je eigen spaargeld aan te raken toch winst mee maken. Er valt te zeggen dat zonnepanelen altijd gratis zijn, omdat je ze vaak binnen 7 jaar hebt afbetaald met de opbrengst die ze leveren. Maar als je gebruik maakt van het nieuwe concept zonnepanelen zonder investering dan kun je , dan kun je zonnepanelen bezitten zonder dat jij hiervoor je eigen geld gebruikt.

Zonnepanelen zonder investering

Wat houdt het in? Elke maand heb je een bepaalde opbrengst. Bij ongeveer 5000 kWh per jaar kun je zo’n 1000 euro per jaar geld opleveren met zonnepanelen. Het mooie is dat je nu zonnepanelen op je dak kunt krijgen zonder een investering te hoeven doen! Je betaalt ze namelijk met de opbrengst van de zonnepanelen.

Vraag hier zonnepanelen zonder investering offertes aan!

 

Eenergiebespaarlening of zonder investering?

Energiebespaarleningen zijn in het leven geroepen voor mensen die geen spaargeld klaar hebben liggen en die hun woning toch energiezuiniger willen maken. Deze leningen kun je afsluiten via het Nationaal Energiebespaarfonds en je betaalt ze terug met een klein rentepercentage. Op dit moment ligt deze tussen de 1,4 procent en de 2,1 procent, afhankelijk van de lengte van je lening. Deze percentages worden jaarlijks bijgesteld. Je kunt een energiebespaarlening ook gebruiken om je zonnepanelen mee aan te schaffen. De volgende tabel geeft aan wat je van deze leningen kunt verwachten, in verschillende situaties.

Wij raden nooit aan om een lening aan te gaan met rente. Je kunt veel beter zonnepanelen zonder investering kopen. De maandelijkse opbrengst betaal je dan terug aan het zonnepaneel bedrijf. Dit is een uniek concept! En erg voordelig. Vul het formulier hierboven in voor offertes voor zonnepanelen zonder lening en zonder investering.

7 jaar looptijd 10 jaar looptijd 15 jaar looptijd
1,4 procent rente 1,7 procent rente 2,1 procent rente
Lening tot €5000 Lening van €5000 tot €15.000 Lening vanaf €15.000

Zonnepanelen gratis zonder investering

 Met een installatie van 16 zonnepanelen waarmee je 5110 kWh kunt opbrengen op jaarbasis ontvang je bij een stroomprijs van €0,23 per kWh jaarlijks €1175 euro. Deze investering zal je circa €10.000 kosten en deze moet je dus binnen 10 jaar afbetalen. Elke maand levert zonnepanelen je een x bedrag op. Je kunt uitgaan op een bedrag rond de 1000 euro per jaar. Dit betekent dat je na 10 jaar de panelen hebt terugbetaald. Ben je dan wel eigenaar van de panelen? Het antwoord is ja en nee, want dit kan verschillen per installatiebedrijf.

Enkele aandachtspunten

Je zal even flink aan het rekenen moeten gaan en met een calculator moeten uitzoeken wat voor jou het beste is om te doen. Bovenstaande informatie is slechts een voorbeeld en misschien heb jij een kleinere installatie nodig of wil je minder kWh gaan opwekken. Kun je de kosten onder de €5000 houden. Er zijn enkele aandachtspunten waarmee je dan rekening moet houden in je berekening.

  • Aantal zonne-uren: zonnepanelen zullen nooit elk jaar exact hetzelfde opbrengen en de weersomstandigheden hebben hier direct invloed op. Zo was het jaar 2017 aanzienlijk slechter voor de opbrengst van de Nederlandse zonnepanelen dan het jaar 2018, wat een recordjaar was.
  • Degradatie: ook de degradatie van de zonnepanelen speelt een rol. De prestaties gaan namelijk achteruit naarmate de zonnepanelen ouder worden. Je kunt er rekening mee houden dat dit lineair plaatsvindt en dat je na 25 jaar nog 80 procent rendement ontvangt.
  • Omvormer: je zal elke 10 jaar moeten investeren in een nieuwe omvormer. Dat is belangrijk, want daardoor wordt ook de opbrengst bepaald. Een omvormer kost €800 – €1000 en dat bedrag zal je dus moeten aftrekken van je winst.

Gratis zonnepanelen aanschaffen?

Als je je zonnepanelen zelf aanschaft, dan kun je rekening houden op een terugverdientijd van 7 jaar. Koop je zonnepanelen zonder investering, dan kun je ze dus binnen 10 jaar afbetaald hebben. Er staat op dit moment veel druk op woningeigenaren om het energielabel te verlagen en om energiezuiniger te worden, maar dat is niet voor iedereen even realistisch. Met het concept: ‘Zonder investering van zonnepanelen’ kun je altijd investeren in energiebesparende maatregelen en kun je zonnepanelen aanschaffen zonder geld te hoeven neerleggen. Of dit voor jou de beste keuze is, dat kun je alleen zelf bepalen.

Vergelijk offertes

Bij ons kun je terecht voor het opvragen van offertes voor allerlei uitgaven gerelateerd aan zonnepanelen. Wij staan in contact met de beste leveranciers en de meest betrouwbare bedrijven. Deze offertes kun je vervolgens gebruiken voor het aanwijzen van de laagste prijzen. En hoe lager de kosten, hoe sneller je je zonnepanelen hebt terugverdiend.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Zonnepanelen kopen

Mensen zijn altijd op zoek naar mogelijkheden om hun energie rekening te

Rendement zonnepanelen

Zonnepanelen zijn enorm in opkomst en worden steeds populairder omdat de prijzen

JA Solar brengt 545WP zonnepaneel uit voor massaproductie

JA Solar, een Chinese fabrikant van zonnepanelen, breekt dit jaar de records