12+ ervaring in de prijzen van zonnepanelen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Als één van de grootste energieleveranciers van Nederland levert Nuon zowel groene als grijze stroom. Daarnaast is Nuon gespecialiseerd op het gebied van zonnepanelen, waarbij al ruim 2 miljoen Nederlandse huishoudens een account hebben bij Nuon. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van de zonnepanelen van Nuon? Lees dan hieronder verder.

NUON

Nuon is opgericht in 1994 en levert tot hedendaags stroom, gas en warmte aan zeker 2 miljoen huishoudens in Nederland. Sinds 2009 is Nuon overgenomen door de Zweedse energieleverancier Vattenfall. De producten die Nuon aanbiedt zijn stroom, gas en warmte. Hierbij kan er nog onderscheid gemaakt worden tussen groene en grijze stroom en vaste of variabele contracten. Sinds het jaar 2001 is Nuon gestart met het verkopen en installeren van hoge kwaliteit zonnepanelensystemen op Nederlandse daken.

NUON zonnepanelen

Nuon biedt haar klanten 3 soorten pakketten, namelijk:

 • Zon Basis: 10 blauwe zonnepanelen.
 • Zon Extra: 10 zwarte zonnepanelen.
 • Zon Deluxe: 10 zwarte zonnepanelen.

Alle pakketten worden geleverd inclusief de omvormer en worden door NUON zelf geïnstalleerd. Daarnaast biedt Nuon de mogelijkheid tot professioneel advies aan haar klanten over zonnepanelen en de nazorg hiervan.

Voordelen NUON

Koopt u uw zonnepanelen bij Nuon, dan profiteert u van een aantal voordelen:

 • Advies: U kunt rekenen op professioneel advies van het ervaren verkoopteam tijdens de aankoop van uw zonnepanelen. Er wordt naar uw daktype gekeken om na te gaan in hoeverre uw dak geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen en hoeveel panelen u moet kopen om te voorzien in de energiebehoeften van uw huishouden.
 • Hoog kwaliteit: Het is te verwachten dat de panelen van goede kwaliteit zijn, aangezien deze wat duurder zijn vergeleken met andere zonnepaneelspecialisten. Hiertegenover staat wel dat de panelen een hoger vermogen hebben waardoor u meer stroom kunt opwekken met minder oppervlakte.
 • Groot inkopen: Koopt u veel zonnepanelen in bij Nuon, dan wordt u een flinke korting aangeboden.
 • Huren: Kunt u de hoge investeringskosten van zonnepanelen niet aan? Dan kunt u ook zonnepanelen huren bij Nuon.
 • Vergunning en subsidie: Nuon kan u het best informeren over de subsidiemogelijkheden en welke vergunning u aan dient te vragen bij de gemeente.
 • Nazorg: Nuon biedt klanten een onderhoudsplan voor de zonnepanelen na de installatie.

NUON kosten

Alhoewel Nuon over het algemeen bekend staat om haar iets hogere prijzen vergeleken met andere zonnepanelen aanbieders, kunt u wel verwachten dat de kwaliteit hoog ligt en dat uw rendement maximaal is. Hieronder treft u een overzicht van 3 verschillende pakketten van Nuon waarbij u kun nagaan wat de kosten zijn.

Pakket Type paneel Vermogen Kosten
10 panelen + omvormer Trina Solar 295 Wp €4.600 – €5.000
10 panelen + omvormer LG Solar 320 Wp €5.800 – €6.000
10 panelen + omvormer LG Solar 360 Wp €7.500 – €7.600

 

Steun vanuit de overheid

Na uw zonnepanelenaanschaf kunt u de 21% betaalde btw over de installatie- en aanschafkosten terugvragen bij de Belastingdienst. Om dit te kunnen doen dient u zich eerst aan te melden als ondernemer voor de btw. Daarnaast zijn er sinds 2013 geen landelijke subsidies meer in Nederland voor zonnepanelen, maar u kunt bij de meeste gemeentes wel terecht voor een regionale subsidie, een energiebespaarlening of een groene hypotheek. Door het verlichten van de kosten voor zonnepanelen probeert de overheid Nederlanders te stimuleren om te investeren in zonnepanelen.

Garanties zonnepanelen NUON

De garantievoorwaarden van de zonnepanelen van Nuon zijn afhankelijk van het vermogen van het paneel. Bij zonnepanelen van 295 Wp krijgt u 10 jaar productgarantie terwijl u bij panelen van 320 Wp 15 jaar garantie krijgt en tenslotte zonnepanelen van 330 Wp 25 jaar. Alle zonnepanelen van Nuon krijgen verder een vermogensgarantie van minstens 25 jaar. Om aanspraak te kunnen maken op uw garantie dient u te voldoen aan bepaalde voorwaarden. Zo dienen de panelen door Nuon zelf geïnstalleerd te zijn, de panelen dienen door een professionele monteur te zijn onderhouden en u dient zelf de panelen van tijd tot tijd schoon te houden.

Huren bij NUON

Omdat er een hoog prijskaartje hangt aan de aanschaf van zonnepanelen biedt Nuon ook een optie om een zonnepanelensysteem te huren. Hierdoor betaalt u niet in één keer de totale investeringskosten maar een maandelijks tarief. Ook met ingehuurde zonnepanelen daalt uw energierekening flink en is de investering de moeite waard.

Stappenplan zonnepanelen NUON

Bent u overtuigd en gaat u bij Nuon zonnepanelen kopen? Volg dan onderstaand stappenplan:

 1. Check in hoeverre uw woning geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen. Hierbij gaat u meteen na wat de investeringskosten en de opbrengsten zijn.
 2. Vraag een offerte aan. Hierna kunt u een telefoontje verwachten van Nuon waarbij samen met de specialist telefonisch uw persoonlijke situatie door wordt genomen.
 3. Accepteer de offerte indien deze naar wens is en laat een specialist van Nuon langskomen om uw dak te inspecteren. Met deze informatie maakt Nuon een legplan en worden de werkzaamheden ingepland.
 4. Na het voldoen van de 20% aanbetaling worden de zonnepanelen binnen één dag geïnstalleerd waarna u direct begint met besparen.

Zonnepanelen NUON vergelijken

Omdat Nuon al jarenlang actief is in de Nederlandse samenleving kunt u het bedrijf als betrouwbaar beschouwen op het gebied van zonnepanelen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van NUON zonnepanelen voor uw eigen huishouden? Neem dan contact op met ons zodat wij u helpen aan de beste zonnepanelenspecialist in uw regio. Vraag uw vrijblijvende offerte op.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Zonnepanelen Huren

Is zonnepanelen huren nou echt zo voordelig? Tegenwoordig zie je steeds meer

Rendement zonnepanelen

Zonnepanelen zijn enorm in opkomst en worden steeds populairder omdat de prijzen

Doorbraak van duurzame energie

De doorbraak van duurzaam Het programma Tegenlicht heeft onlangs deze documentaire uitgezonden