12+ ervaring in de prijzen van zonnepanelen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Tegenwoordig worden zonnepanelen massaal ingekocht in Nederland, dat is te zien ook aan de vele daken in Nederland. Vanwege het gunstige klimaat zijn zonnepanelen de ideale oplossing om gratis te voorzien in uw eigen energiebehoeften via zone-energie. Ook Essent ziet dat zonnepanelen de toekomst van duurzame energie is en biedt daarom duurzame zonnepanelen. Maar wat komt er allemaal bij kijken wanneer u zonnepanelen van Essent kiest? U leest het allemaal hieronder.

Essent

Het energiebedrijf Essent N.V. is in het jaar 1999 opgericht en vormt sinds 2016 deel van het bedrijf Innogy, het Duitse energieconcern met verschillende filialen rond Nederland en België dat stroom en gas levert aan zowel particulieren als ondernemers. Daarnaast is Essent ook deels door E.ON overgenomen in 2019, aangezien Innogy is overgenomen door E.ON. Tegenwoordig werken er ruim 3.000 mensen en staat het hoofdkantoor van Essent in ‘s-Hertogenbosch.

Soorten Essent zonnepanelen

Essent biedt 3 soorten zonnepaneelpakketten, waarbij het verschil vooral zit in het soort, vermogen en kleur van het zonnepaneel. De 3 soorten pakketten die Essent aanbiedt zijn als volgt:

  • Basis: Donkerblauwe zonnecellen (300 Wp) met een optimale prijs-kwaliteitverhouding.
  • Comfort: Zwarte zonnepanelen (320 Wp) met een hoge jaarlijkse opbrengst, tevens de meest populaire keuze.
  • Premium: De allernieuwste soort zonnepanelen (330 Wp) welke ook op kleine daken aangelegd kunnen worden.

Zonnepanelen Essent Kostprijs

De prijs van zonnepanelen is afhankelijk van een aantal factoren. Zo dient u te kijken naar de zonnepanelen zelf, voornamelijk het type zonnepaneel en het vermogen. De prijs per zonnepaneel kan verschillen afhankelijk van welk paneeltype u selecteert. Polykristallijne panelen zijn goedkoper maar glas-glas panelen hebben een verhoogde opbrengst. Daarnaast bestaat de prijs ook uit de materialen die nodig zijn tijdens de installatie. Hierbij kunt u denken aan de omvormer, kabels, ballast en dergelijke. Tenslotte wordt ook het arbeidsloon van de installateur in de kostprijs verwerkt.

Kosten zonnepanelen Essent

Hoeveel u gaat betalen voor uw zonnepaneleninstallatie van Essent is afhankelijk van welk pakket u selecteert. Hieronder kunt u nagaan wat de kosten zijn van zonnepanelen bij Essent. Elk pakket bestaat uit 10 zonnepanelen van 300 tot 330 Wp per paneel en de kosten zijn inclusief de installatie en de btw.

Pakket Paneelsoort Panelen Vermogen per paneel Opbrengst Garantie Kosten
Basis Blauw 10 300 Wp 2.850 kWh 12 jaar €3.876
Comfort Zwart 10 320 Wp 3.040 kWh 12 jaar €4.262
Premium Glas 10 330 Wp 3.135 kWh 25 jaar €5.772

Steun vanuit de overheid

Omdat de overheid de Nederlandse inwoners graag stimuleert om te investeren in het verduurzamen van hun woning, wordt het aanschaffen van zonnepanelen aangemoedigd door de aanschaf- en installatiekosten zoveel mogelijk te verlichten. Denk hierbij aan de verschillende subsidieregelingen. Er is helaas geen landelijke subsidie meer te behalen voor zonnepanelen, maar u kunt wel bij uw regionale gemeente vragen welke subsidies beschikbaar zijn. Daarnaast kunt u een duurzaamheidslening of een groene hypotheek aanvragen tegen zeer lage rentepercentages. Ook kunt u met de btw-regeling de 21% betaalde btw volledig terugvragen bij de Belastingdienst.

Salderen en Terugleveren

De stroom die u door middel van uw zonnepanelen van Essent opwekt, wordt gesaldeerd tegen hetzelfde tarief per kWh stroom als er afgenomen kan worden bij de leverancier. Mocht het gebeuren dat u juist te veel stroom opwekt en uw huishouden dit niet geheel verbruikt? Dan kunt u deze extra stroom terugleveren aan het energienet. Hier krijgt u van de energieleverancier een kleine vergoeding voor. Deze vergoeding heet de terugleververgoeding, en is veel lager dan de normale stroomprijs per kWh, namelijk 0,07 eurocent.

Garantieregeling Essent

Alle zonnepanelen van Essent komen met 25 jaar garantie op het vermogen. Vaak kunt u ervan uitgaan dat u na 25 jaar nog kunt profiteren van 80% van het rendement. Daarnaast krijgt u bij zowel het Basis als Comfort pakket 12 jaar fabrieksgarantie op de zonnepanelen terwijl bij het Premium pakket dit wel 25 jaar is.

Zonnepanelen Essent Huren

De overheid heeft besloten om vanaf het jaar 2023 de salderingsregeling voor zonnepanelen langzamerhand maar zeker af te bouwen. Essent heeft besloten om te stoppen met het verhuren van zonnepanelen, omdat door de verlaging van de salderingsregeling het niet meer zo aantrekkelijk meer is om zonnepanelen te huren.

Waarom Essent?
U kunt verwachten dat zowel het bedrijf Essent als de zonnepanelen die er geleverd worden betrouwbaar en duurzaam zijn. Tevens worden de panelen door gecertificeerde installateurs aangelegd die aangesloten zijn bij de branchevereniging. Daarnaast kent Essent haar klanten en weet professioneel advies te geven over welk soort zonnepaneel het meest geschikt is voor uw huishouden en energieverbruik. Mocht er wat misgaan na de installatie? Dan kunt u dankzij de gunstige garantieregeling altijd aanspraak doen op de garantie.

Zonnepanelen Essent vergelijken

Essent is al jarenlang een van de bekendste energiebedrijven als het gaat om zonnepanelen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van de zonnepanelen van Essent? Neem dan contact op met ons voor uw gratis en vrijblijvende offerte zodat ook u direct kunt beginnen met het profiteren van de jaarlijkse besparingen met uw zonnepanelen van Essent.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Goedkope zonnepanelen dankzij nanotechnologie

Zonnepanelen zullen steeds goedkoper en efficiënter worden dankzij nanotechnologie. Afgelopen week gaf

Doorbraak van duurzame energie

De doorbraak van duurzaam Het programma Tegenlicht heeft onlangs deze documentaire uitgezonden

Is investeren in zonnepanelen verstandig?

Sinds de introductie van het energielabel wordt het nog belangrijker om een