12+ ervaring in de prijzen van zonnepanelen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

U heeft vast al eens gehoord van het Duitse bedrijf Solarwatt, één van de kopleiders op de zonnepanelenmarkt in Duitsland. De panelen van Solarwatt staan bekend om hun duurzaamheid en hoge kwaliteit, mede namens de nauwe samenwerking tussen Solarwatt en BMW. Maar wat is Solarwatt nou precies, wat heeft dit bedrijf te leveren en wat kan Solarwatt voor mij betekenen? U komt het allemaal hieronder te weten.

Solarwatt

Het bedrijf Solarwatt produceert al ruim 22 jaar zonnepanelen van duurzaam en hoogwaardig kwaliteit rond Europa. De eigenaar, Stefan Quandt, bezit 90% van de aandelen en is tevens ook de grootste aandeelhouder van BMW. Hierdoor worden de panelen van Solarwatt geproduceerd middels de moderne en geoptimaliseerde technologieën in de Duitse BMW fabrieken. Inmiddels behoort Solarwatt tot één van de grootste zonnepanelen fabrikanten in Duitsland, bekend om de zonnepanelensystemen van hoge kwaliteit.

Opbouw Solarwatt panelen

Wat Solarwatt panelen onderscheidt van andere paneelsoorten is de glazen achterkant, vergeleken met de reguliere kunststof achterzijde. Dankzij de ondoordringbare glazen achterkant ligt de opbrengst en stabiliteit hoger en neemt de levensverwachting van uw systeem toe en de jaarlijkse degradatie af.

Soorten Solarwatt panelen

Solarwatt biedt 2 soorten zonnepanelen aan, namelijk glas-folie zonnepanelen en glas-glas zonnepanelen. Daarnaast kunt u ook bij Solarwatt terecht voor duurzame veranda-zonnepanelen en kunnen de zonnepanelen op elk soort dak worden geplaatst middels de juiste installatie. De verschillende zonnepanelen van Solarwatt zijn:

 • Vision 60P, 275 – 286 Wp
 • Vision 60 M Style, 280 – 285 Wp
 • Vision 60 M Perc, 290 – 300 Wp
 • Vision 60 M Highpower, 295 – 305 Wp
 • Vision 36M L, 160 – 165 Wp

Voordelen Solarwatt panelen

De voordelen waar u van profiteert met een Solarwatt zonnepanelensysteem op uw dak zijn als volgt:

 • Duurzaamheid, de Solarwatt panelen hebben een gemiddelde levensduur van 30 jaar. Dit is zeker 33% meer dan bij andere merken.
 • De panelen zijn een stuk lichter vergeleken met andere paneelsoorten.
 • Weersresistent, denk aan regen, hagel, wind en zon.
 • Het systeem is brandveilig.
 • U geniet van een maximale opbrengstgarantie. De Solarwatt panelen staan belend om hun meeropbrengst van 25% vergeleken met andere zonnepanelen.
 • De goede garantieregelingen, denk aan 30 jaar productiegarantie en 30 jaar lineaire opbrengstgarantie.
 • U bent beschermd tegen het verminderen van uw prestatie
 • De panelen glimmen niet waardoor ze ook mooier en luxer zijn

Garantie Solarwatt

De aanschaf van de Solarwatt zonnepanelen komt gepaard met een ideale garantieregeling. U ontvangt namelijk 30 jaar dekking op zowel het vermogen als de panelen en bijbehorende onderdelen zelf. Naast de productgarantie en de vermogensgarantie krijgt u ook nog een All-Risk-verzekering van AON van 5 jaar.

Solarwatt zonnepanelen testen

Het Öko zonnepanelentest heeft in het jaar 2010 de Solarwatt zonnepanelen uitgebreid getest en vervolgens ook beoordeeld. Öko zonnepanelentest is een Duitse organisatie dat vergelijkbaar is met de Nederlandse Consumentenbond, waarbij jaarlijks een tal van zonnepanelensystemen worden getest, beoordeeld en met elkaar worden vergeleken. Volgens het Öko zonnepanelentest worden de Solarwatt zonnepanelen beoordeeld als één van de beste en meest duurzaamste Duitse zonnepanelen op de zonnepanelenmarkt. Daarnaast zijn de Solarwatt panelen als beste door Stiftung Warentest getest, een Duitse stichting die zich inzet voor duurzame maatregelen waaruit ook hier voorgekomen is dat de panelen als één van de beste panelen kan worden beschouwd. Tenslotte heeft ook de Nederlandse Consumentenbond de Solarwatt panelen getest, waaruit blijkt dat de levensduur van de Solarwatt panelen minstens 33% langer is. Ook bleek volgens de test dat de Solarwatt panelen na verloop van jaren een veel langzamere technische degradatie kent waardoor ook na 10 jaar de panelen nog een hoog rendement opleveren.

Vermogen Solarwatt zonnepanelen

Het vermogen van een simpel Solarwatt zonnepaneel begint bij 160 Wp en kan oplopen tot zeker 305 Wp per paneel. Of de panelen uiteindelijk het exacte rendement opleveren is totaal afhankelijk van uw persoonlijke situatie en de omstandigheden. Twee panelen van hetzelfde merk, hetzelfde soort en hetzelfde vermogen hoeven niet altijd hetzelfde op te leveren, waardoor het belangrijk is om naar alle omringende factoren te kijken.

Kosten Solarwatt zonnepanelen

De panelen van Solarwatt kunnen dan wel wat hoger liggen vergeleken met andere zonnepaneelsoorten, maar u kunt dan ook rekenen op een efficiënt en duurzaam systeem waarbij uw jaarlijkse opbrengsten maximaal zijn. In de tabel hieronder kunt u nagaan wat u gemiddeld kwijt bent bij het aanschaffen van 1 van de Solarwatt zonnepanelen, afhankelijk van het aantal panelen en de opbrengst in kWh.

Aantal panelen Opbrengst in kWh Kostprijs Installatie Besparing per jaar
8 1.700 €1.700 – €2.400 €650 – €950 €375
12 2.550 €2.400 – €3.000 €850 – €1.150 €550
16 3.400 €3.200 – €4.000 €1.100 – €1.350 €700
20 4.250 €4.000 – €4.700 €1.200 – €1.500 €950
28 6.000 €5.500 – €6.500 €1.500 – €2.000 €1.300

Zonnepanelen Solarwatt vergelijken

Bent u inmiddels overtuigd van de kwaliteit van Solarwatt zonnepanelen en overweegt u een zonnepanelensysteem te laten installeren? Dan wilt u vast weten wat het u gaat kosten om de panelen aan te schaffen voor uw huishouden. Neem dan contact op met ons zodat wij de beste prijzen voor u vinden. Vraag uw vrijblijvende offerte op.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Doorbraak van duurzame energie

De doorbraak van duurzaam Het programma Tegenlicht heeft onlangs deze documentaire uitgezonden

Terugverdientijd zonnepanelen

Als u bereid bent om te investeren in zonnepanelen dan vragen mensen

Is investeren in zonnepanelen verstandig?

Sinds de introductie van het energielabel wordt het nog belangrijker om een