Informatie over zonnepanelen

Energiebespaarlening aanvragen

De energiebespaarlening is een lening die door het Nationaal Energiebespaarfonds wordt vertrekt. Consumenten die een energiebespaarlening aanvragen kunnen met deze lening energiebesparende maatregelen financieren. De lening is bedoeld als stimulerende maatregel omdat veel subsidie mogelijkheden zijn weggevallen, zoals de landelijke subsidie op zonnepanelen.

De energiebespaarlening is nog vrij onbekend bij consumenten terwijl hij al bestaat sinds januari 2014. Maar omdat er pas 40 miljoen van de beschikbare 400 miljoen is uitgegeven heeft de overheid besloten om de energiebespaarlening aantrekkelijker te maken.
Consumenten die een energiebespaarlening aanvragen betalen sinds januari van 2016 een veel lagere rente; 2,2% voor een 7-jaarslening, 2,5% voor een 10-jaarslening en 2,9% voor een 15-jaarslening.

Energiebespaarlening aanvragen voor zonnepanelen?

U kunt een energiebespaarlening gebruiken om de zonnepanelen kosten te financieren. De overheid heeft de regeling aantrekkelijker gemaakt om energiebesparende maatregelen te bevorderen. De regeling is niet alleen voor zonnepanelen te gebruiken maar ook als u bijvoorbeeld een nieuwe cv ketel wilt plaatsen of u wilt bijvoorbeeld uw vloer isoleren. Kijk voor alle mogelijkheden op de website: Ik investeer slim

Wilt u direct een energiebespaarlening aanvragen?

U kunt hier het aanvraagformulier vinden en direct invullen.

Voordelen van zonnepanelen

Wellicht ten overvloede, maar de installatie van zonnepanelen heeft veel voordelen. Zo bespaart u niet alleen op uw energierekening. Doordat de prijs zonnepanelen flink is gedaald, wordt het rendement vergeleken met een spaarrekening met een rente van 6%. Dit wordt berekend door de aanschafprijs van de zonnepanelen te delen door het aantal opgewekte kWh. Deze uitkomst vergelijkt u dan met de prijs die u nu voor een kWh betaalt, en zo wordt het rendement berekend.
Naast deze voordelen draagt u ook nog bij aan een beter milieu.

Zonnepanelen zijn ook in Nederland rendabel!

Veel mensen denken wel eens dat het niet loont om in Nederland zonnepanelen op je dak te hebben. Nou niets is minder waar. Ook op een bewolkte dag levert een zonnecel elektriciteit. Sterker nog, de verdeling van de zonneschijn op deze aarde is vrij gelijkmatig. Zo is het verschil tussen de plek met de meeste zon en de minste zon maar een factor drie. Is uw dak geschikt voor zonnepanelen?

Ontvang gratis offertes van 5 zonnepanelen specialisten in uw regio en bespaar tot 40%Ja graag!
error: Content is protected !!